Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Dmitri Medvedev a aprobat noua Doctrina militara a Rusiei

mitri Medvedev a aprobat noua Doctrina militara a Rusiei, care permite atacuri nucleare preventive si considera scuturile antiracheta "o amenintare" la securitatea tarii
de M. Cimpoesu, I. Baias HotNews.ro
Sâmbătă, 6 februarie 2010, 1:40 Actualitate | Internaţional


Dmitri Medvedev
Foto: AP
Presedintele rus Dmitri Medvedev a aprobat noua doctrina militara a tarii care permite atacuri militare preventive impotriva potentialilor agresori. In noua Doctrina militara a Rusiei, una dintre amenintarile externe este "crearea si instalarea de sisteme antiracheta care submineaza stabilitatea globala", potrivit New York Times.

"Seful statului a adus, vineri, la cunostinta membrilor permanenti ai Consiliului de Securitate al Rusiei ca a aprobat doua documente: Doctrina militara si "Principiile politicii de stat in domeniul descurajarii necleare pana in 2020", a declarat Natalia Timakova, purtatorul de cuvant al liderului rus.

Conform oficialilor rusi, modificarile facute in noua Doctrina au fost necesare datorita realelor amenintari cu care se confrunta Rusia, informeaza Ria Novosti.

Iata cateva puncte importante din documentul postat pe site-ul Kremlinului si preluate de Ria Novosti

Arhitectura existenta a securitatii la nivel global, inclusiv a mecanismelor sale in baza dreptului international, nu asigura garantii egale tuturor natiunilor.
Rusia se confrunta cu o amenintare militara crescuta din mai multe directii.
Unele dintre principalele amenintari externe in viziunea lui Medvedev:
Incercarile de a extinde NATO tot mai aproape de frontierele Rusiei.
Desfasurarea contingentelor militare straine pe teritoriile vecine Rusiei sau ale aliatilor sai.
Dezvoltarea si utilizarea unor sisteme de aparare anti-racheta, care submineaza stabilitatea la nivel global si perturba echilibrul strategic de putere, militarizarea spatiului si desfasurarea de arme nucleare strategice.
Pretentii teritoriale fata de Rusia si aliatii sai.
Raspandirea terorismului global.

Politica militara a Rusiei

Scopul principal al Federatiei Ruse este de a preveni un conflict nuclear, precum si orice alt conflict militar.
Rusia isi rezerva dreptul de a folosi arme nucleare, ca raspuns la un atac impotriva acesteia sau a aliatiilor sai, cu arme nucleare sau alte arme de distrugere in masa, sau ca raspuns la o agresiune cu utilizarea de arme conventionale.
Rusia ar putea folosi arme de precizie ca descurajare.
Rusia ar putea trimite trupe in strainatate pentru a proteja interesele sale nationale sau a cetatenilor sai, in conformitate cu normele dreptului international, acordurile internationale si a legislatiei federale.
Principalele sarcini ale Fortelor Armate ruse in timpul unui timp de razboi sunt de a respinge orice agresiune impotriva Rusiei si a aliatiilor sai, pentru a invinge agresorul si pentru a-l forta sa opreasca actiunile militare.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, joi, ca CSAT a aprobat participarea Romaniei la sistemul antiracheta, ca urmare a invitatiei presedintelui american Barack Obama: "Noul sistem nu este indreptat impotriva Rusiei, ci impotriva altor amenintari", a subliniat seful statului. Decizia, care inseamna amplasarea in Romania a unor sisteme de interceptare antiracheta, trebuie ratificata de Parlament.

Reactii imediate din partea Rusiei

Ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, a declarat ca Moscova spera ca partea americana va explica Rusiei planurile sale de desfasurare a elementelor scutului antiracheta in Romania.

"Pornim de la faptul ca exista o intelegere - intelegerea dintre cei doi presedinti - si ca ea a inceput sa fie transpusa in viata, astfel incat primul pas sa fie o analiza comuna a amenintarilor si riscurilor unor atacuri cu racheta", a spus Lavrov, intr-o conferinta de presa sustinuta la Berlin.

Scutul american antiracheta din Romania nu include insa si componente navale, a precizat, pentru HotNews.ro, un oficial al Departamentului american de stat. HotNews.ro a cerut aceasta precizare dupa ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a facut referire la prezenta unor componente navale ale scutului in Marea Neagra.


Colonelul Igor Korotcenia, redactorul sef al revistei 'Aparare nationala', a declarat pentru RIA novosti ca planurile de amplasare in Romania a rachetelor de interceptare, care fac parte din scutul european al sistemului global de aparare aeriana al SUA, reprezinta o reala amenintare la adresa securitatii Rusiei.

"Este vorba de instalarea in Romania, pana in 2015, a variantei terestre a sistemului care presupune folosirea noilor rachete SM-3 (standard missile). Fara indoiala, arma este capabila sa reduca intr-o masura considerabila capacitatea Rusiei din sfera intimidarii nucleare", a explicat ofiterul rus.

sursa http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one