Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Dezastru la Moscova. Presa internațională vorbește de riscuri de iradiere nucleară

7 aug 2010

Fumul produs de incendiile de pădure şi vegetaţie au învăluit vineri dimineaţa Moscova, unde temperatura atmosferică urma să se apropie de valoarea de 40 de grade Celsius, lucru care-i obligă pe locuitorii capitalei ruse să utilizeze măşti pentru a putea respira. De asemenea autorităţile monitorizează atent nivelul radiaţiilor, relatează AFP.
În Moscova, pe stradă, trecătorii sunt afectaţi de fum, iar, încă de la prima oră, temperatura se ridica la 25 de grade Celsius, relatează AFP. Mulţi dintre locuitorii Moscovei poartă măşti de protecţie, ale căror vânzări au crescut spectaculos în ultimele zile, iar alţii îşi acoperă faţa cu batista, scrie Cotidianul.ro.
“Fumul invadează tot oraşul, situaţia se agravează”, a declarat Aleksei Popikov, directorul întreprinderii publice însărcinată cu protecţia mediului, Mosecomonitoring, pentru postul de televiziune Părvi Kanal.
“De joi seara, se observă o creştere a nivelului poluării aerului (…). Ne aşteptăm la o poluare foarte puternică”, a declarat un oficial din cadrul Departamentului pentru Protecţia Mediului din Moscova, citat de agenţia Interfax.
Concentraţia de particule toxice s-a multiplicat de 20 de ori, miercuri, când, în capitală, s-a înregistrat cel mai ridicat nivel de poluare, a declarat Evghenia Semutnikova, directoarea Mosecomonitoring.”Este un motiv serios să renunţe să iasă pe stradă, atât persoanele bătrâne, copiii sub trei ani, femeile însărcinate, persoanele care suferă de boli cardiovasculare şi respiratorii, cât şi persoanele sănătoase”, a declarat ea pentru cotidianul Rosiskaia Gazeta.
Ministrul apărării din Rusia a ordonat evacuarea rachetelor dintr-un depozit din apropiere de Moscova după ce autorităţile au atenţionat că incendiile din ultimele zile riscă să reactiveze zona contaminată din preajma Cernobâlului. Cercetatorii susțin că incendiile din Rusia au o asemenea forță, încât se formează nori similari celor care apar în urma erupțiilor vulcanice sau a testelor nucleare.
sursa :http://www.financiarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one