Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Departamentul american al Apărării va păstra patru brigăzi de luptă în Europa

Departamentul american al Apărării va păstra patru brigăzi de luptă în Europa
3-FEB-2010

Departamentul american al Apărării a decis să păstreze patru brigăzi de luptă în Europa, precum şi un cartier general al armatei pe continent, potrivit raportului Quadrennial Defense Review (QDR), citat de Stars and Stripes, în ediţia electronică de miercuri.

Brigăzile vor rămâne în Europa până la o revizuire a strategiei NATO şi o evaluare din partea Statelor Unite a reţelei lor defensive pe continent, potrivit QDR, publicat luni. Purtătorul de cuvânt al NATO, Robert Pszczel, a declarat, marţi, că strategia, care urmează să fie decisă la summitul NATO din Portugalia în luna noiembrie, se referă la mediul de securitate şi subliniază principalele obiective ale Alianţei în anii următori.

Două dintre brigăzile de luptă vizate sunt localizate în Germania . Ele fuseseră programate să se întoarcă în Statele Unite în 2012. Dar comandantul forţelor americane din Europa, generalul Carter Ham, a recomandat în 2009 Comandamentului European al Statelor Unite ca aceste brigăzi să rămână în Germania pe termen nedefinit.

"Cele două probleme principale pentru mine sunt de a avea suficiente forţe terestre pentru a ne putea îndeplini nu doar cerinţele operaţionale curente, în principal în regiunea (Comandamentului Central american), dar şi de a menţine abilitatea de a ne angaja şi a efectua exerciţii alături de aliaţii noştri europeni", declarase Ham, în februarie 2009.

Unităţile americane din Europa conduc antrenamente periodice cu militarii europeni, dintre care mulţi operează alături de forţele americane din Afganistan, ca parte a Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate. Pentagonul cheltuieşte peste 100 de milioane de dolari pentru a construi noi baze militare în Bulgaria şi România , unde peste 2.000 de trupe au fost instruite vara trecută.

Potrivit QDR, Departamentul american al Apărării consideră că "o prezenţă militară robustă a Statelor Unite în Europa este menită să împiedice intimidarea politică a aliaţilor şi partenerilor". Prezenţa promovează stabilitatea în regiunea Mării Egee, în Balcani, Caucaz şi regiunea Mării Negre şi demonstrează angajamentul Statelor Unite faţă de aliaţii NATO. Într-o declaraţie publicată marţi, purtătorul de cuvânt al forţelor americane din Europa, Bruce Anderson, a reiterat faptul că, potrivit QDR, un parteneriat transatlantic puternic şi relaţiile bilaterale cu Guvernele europene sunt de o importanţa centrală pentru securitatea Statelor Unite.

Raportul Departamentului Apărării a cerut de asemenea mobilizarea unui sistem american revizuit de apărare antirachetă în Europa şi o prezenţă navală intensificată în regiune.

sursa http://www.mediafax.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one