Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cutremur violent în Taiwan

Cutremur violent în Taiwan | MULTIMEDIA


Oana Ţepeş Greuruş
Joi, 04 Martie 2010
Un seism cu magnitudinea 6,4 pe scara Richter a lovit azi-noapte sudul Taiwanului, a anunţat Institutul american de geofizică (USGS), relatează AFP. Opt oameni au fost răniţi.

Oamenii au fost răniţi, după ce un copac a căzut peste ei.

Puternicul cutremur, localizat la aproximativ 70 de kilometri de principalul oraş din sudul insulei, Kaohsiung, şi produs la o adâncime de 35 de kilometri, a fost resimţit până în capitala Taipei, din nord.

Panică, incendii, alunecări de teren

Locuitorii din Kaohsiung au ieşit panicaţi în stradă. Imediat, metroul şi trenurile care leagă nordul şi sudul insulei au fost oprite, potrivit posturilor locale de televiziune. Seismul care a avut loc la ora locală 08.18 (ora 02.18, ora României) a provocat pene de curent şi a dus la întreruperea alimentării cu apă potabilă. Iar o fabrică de textile a luat foc.

"Clădirea s-a zdruncinat violent şi mi s-a făcut frică. Am crezut că este un taifun", a relatat Chang Shu-yuan, un locuitor din Kaohsiung, oraş cu o populaţie de 1,5 milioane de locuitori, relatează AFP.

În sudul ţării, în oraşul Nantu, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă şi 10 oameni au rămas blocaţi în lift.


Este cel mai puternic cutremur care a afectat regiunea Kaohsiung, de când au început să fie înregistrate mişcările telurice, potrivit postului de televiziune TVBS.

Nu a fost declanşată o alertă de tsunami în urma seismului. Şase replici s-au înregistrat după cutremur.
Cutremurele afectează deseori Taiwanul, insula se află la joncţiunea a două plăci tectonice.

Un seism cu o magnitudine de 7,6 grade a ucis, în septembrie 1999, 2.400 de persoane. Taifunul Morakot s-a soldat de asemenea cu peste 700 de morţi pe insulă, în august 2009.

SURSA http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one