Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Coreea de Nord şi-a plasat armata în alertă

25 MAI 2010

Autor: Oana Dan
Liderul nord-coreean Kim Jong-II a plasat armata în alertă, după ce, ieri, Coreea de Sud a anunţat că va cere în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, relatează Reuters, citând agenţia sud-coreeană Yonhap.

Ordinul a fost dat joi, în ziua în care au fost date publictăţii concluziile unei anchete internaţionale prin care Phenianul a fost acuzat de scufundarea navei sud-coreene Cheonan. Seulul a avertizat atunci că vor exista repercusiuni. Ordinul a fost transmis de un înalt oficial militar.
Incidente la Marea Galbenă
Pe 26 martie, nava sud-coreeană s-a scufundat în Marea Galbenă, în apropierea graniţei nord-coreene, provocând moartea a 46 de marinari.
Zona Mării Galbene dintre cele două Corei este deseori teatrul unor incidente navale. Această demarcaţie maritimă dintre cele două ţări - care teoretic sunt încă în război, pentru că nu au semnat un tratat de pace după conflictul din 1950-1953 - nu a fost niciodată recunoscută de Nord.
Începând din 1999, incidentele din această zonă s-au soldat cu zeci de morţi. Şase marinari sud-coreeni au fost ucişi în iunie 2002. Cel mai recent incident naval din zonă datează din noiembrie anul trecut.
Phenianul s-a retras de la negocierile multipartite pe tema programului său nuclear în aprilie anul trecut, după un tir controversat cu rachetă sancţionat de Consiliul de Securitate al ONU, imediat după aceea procedând la un al doilea test nuclear după cel din 2006.
SURSA http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one