Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ce va face Germania după o demisie-şoc

1 iunie 2010


Moment de cumpănă pentru Germania: preşedintele federal Horst Köhler, unul din susţinătorii-simbol ai unui cancelar cu acute probleme de popularitate, a demisionat.
Germania şi-a ţinut respiraţia secunde bune, ieri, când preşedintele federal, Horst Köhler (67 de ani, foto), şi-a anunţat demisia în direct, la televizor. Un moment aproape suprarealist în istoria Germaniei (este pentru prima dată când un preşedinte german nu-şi duce mandatul la capăt), rezultat nefericit al declaraţiilor controversate ale lui Köhler privind angajamentul militar al Germaniei în străinătate. Din declaraţia făcută la revenirea din Afganistan, unde sunt prezenţi 4.500 de soldaţi germani, reieşea că angajamentul militar al ţării în străinătate are rolul de a apăra interesele economice ale Germaniei. Şi, cum nimeni nu i-a luat public apărarea, nici măcar cancelarul german Angela Merkel, din al cărei partid (Uniunea Creştin-Democrată) face parte, Köhler a decis să plece.

Mişcarea preşedintelui federal echivalează însă cu un pas înapoi al lui Merkel, a cărei popularitate urmează un trend descendent constant, consideră analiştii politici ai BBC. Găsirea unui înlocuitor pentru Köhler va da mari dureri de cap cancelarului german, în condiţiile în care abilitatea sa de a crea coeziune nu mai există. Dovada: demisia lui Köhler vine după ce, săptămâna trecută, Roland Koch - guvernatorul din Hesse şi unul dintre „greii" CDU - a demisionat, săpând o adâncă prăpastie în aripa dreaptă a partidului lui Merkel.

Pe de altă parte, sunt şi voci care spun că demisia lui Köhler nu face decât să lase loc unui preşedinte mult mai capabil. „De intenţia sa de a acţiona ca un semi neoliberal reformist s-a ales praful (...). Germanii nu i-au vrut politicile. Misiunea sa a eşuat înainte să înceapă. Merkel a abandonat reformele şi Horst Köhler, preşedintele federal, a făcut acelaşi lucru", scrie Der Spiegel. Publicaţia notează că Germania va trece rapid peste şocul politic, de vreme ce la fotoliul de preşedinte aspiră câţiva candidaţi mult mai capabili. „O decizie rapidă şi curată privind înlocuitorul lui Köhler, luată de comun acord de către Merkel, ministrul de Externe Guido Westerwelle şi liderii opoziţiei, ar fi cea mai înţeleaptă mişcare. Astfel, demnitatea acestei înalte poziţii nu ar fi ştirbită, iar încrederea germanilor în democraţie ar fi în afara pericolului", încheie Der Spiegel.
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one