Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Cancelarul singuratic al Germaniei

26 mai 2010

Cancelarul german Angela Merkel se confruntă cu cea mai grea perioadă de până acum a celor patru ani şi jumătate petrecuţi în postul de cancelar, în condiţiile în care partenerii săi europeni sunt furioşi, opoziţia a devenit mai agresivă ca niciodată, iar criticile au început să se audă chiar din rândurile propriului său partid, scrie Der Spiegel, citat de Agerpres.

Merkel nu a părut niciodată atât de singură şi de contestată. Şi-a pierdut încrederea votanţilor, iar coaliţia sa de centru-dreapta, formată din Uniunea Creştin Democrată (CDU) şi Partidul Liber Democrat (FDP), a scăzut în preferinţele electoratului la o rată de aprobare de aproximativ 40%, peste 50% dintre germani fiind nemulţumiţi de cancelarul lor, scrie publicaţia germană.

În plus, în acest moment, lui Merkel i-au rămas puţini prieteni în Europa. Zilele când era apreciată la summiturile europene pentru abilităţile sale diplomatice au apus. De asemenea, în negocierile privind acordarea unuI împrumut Greciei, cancelarul s-a opus puternic unui acord rapid, adesea optând pentru o tărăgănare a situaţiei care a făcut-o nepopulară în ochii guvernelor din multe state membre UE.

De asemenea, nou-descoperitul entuziasm al lui Merkel pentru o taxă pentru tranzacţiile comerciale, căreia i s-a opus mult timp, a fost întâmpinat cu un amestec de surpriză şi de suspiciune în Europa, în condiţiile în care mulţi comentatori cred că mişcarea cancelarului este în primul rând menită refacerii popularităţii sale pe plan intern.

Pierderea de popularitate a lui Merkel pe plan internaţional coincide cu scăderea susţinerii pentru politicile sale pe plan intern. Ca şi cum nu ar fi suficient să întâmpine o rezistenţă agresivă din partea opoziţiei, Merkel se confruntă şi cu o coaliţie divizată. Partenerul junior de guvernare, FDP, se simte neglijat, iar grupul parlamentar CDU/ CSU (CSU - Uniunea Creştin Socială din Bavaria) şi guvernatorii landurilor din propriul partid au început să îşi exprime nemulţumirile faţă de ideile sale.

De altfel, Merkel ştie că şi-a afectat puternic relaţii cu partenerul său de guvernare, FDP, prin încercarea de a-şi asigura sprijinul Partidului Social Democrat (SPD, de opoziţie), pentru întrajutorarea Greciei şi pentru planul de salvare a monedei euro.

Pe de altă parte, opoziţia din Germania simte deja momentul de slăbiciune al Bundestagului. În dezbaterea parlamentară de vineri, 21 mai, dinaintea votului pe marginea planului de întrajutorare pentru moneda euro, liderul SPD, Sigmar Gabriel, a lansat o serie de atacuri neobişnuit de dure la adresa lui Merkel, acuzând-o de jucarea unor jocuri tactice de care partenerii săi din UE s-au plictisit şi de faptul că s-a pus într-o postură stânjenitoare pe scena internaţională.

sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one