Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Avem ambasador la Chisinau: Basescu a semnat decretul de acreditare a lui Marius Lazurca ambasador in Republica Moldova

de Anne-Marie Blajan HotNews.ro
Vineri, 5 martie 2010, 16:47 Actualitate | Esenţial


Marius Lazurca
Foto: HotNews.ro
Presedintele Traian Basescu a semnat vineri decretul de acreditare ca ambasador extraordinar si plenipotentiar in Republica Moldova a diplomatului Marius Lazurca, informeaza un comunicat al presedintiei.

Diplomatul Marius Lazurca a fost audiat de comisiile de politica externa ale Parlamentului in 9 februarie, primind avizul favorabil al acestora, cu votul aproape unanim pozitiv.

In audierile din Parlament, ambasadorul a prezentat o serie de proiecte concrete pe care sa le realizeze in mandatul la Chisinau, de la proiecte economice - precum infiintarea unei banci de investitii romano-moldovene - la unele culturale - infiintarea efectiva a unui institut cultural roman si a unui spatiu mediatic comun intre Romania si R. Moldova.

Anuntul privind nominalizarea sa pentru postul de ambasador in capitala moldoveneasca a fost foarte bine primit la Chisinau, de unde a obtinut agrementul foarte repede. El corespunde portretului-robot al diplomatului potrivit pentru acel post, portret facut la inceputul anului, intr-un interviu, de ministrul de externe Teodor Baconschi.

Diplomatul calificat pentru acest post trebuie sa aiba, insa, "o anumita anvergura intelectuala", avertiza Baconschi. "Elitele din Republica Moldova sunt foarte sensibile la aceasta dimensiune. Nu cred ca se asteapta ca interlocutorii permanent acolo la un birocrat mai mult sau mai putin cenusiu. (...) Vom cauta sa propunem o personalitate de acest tip, care sa combine sofisticarea diplomatica - e o situatie geopolitica complicata la Chisinau - cu anvergura intelectuala si cu capacitatea de a face din Ambasada Romaniei la Chisinau un punct de atractie pentru elitele locale", a spus seful diplomatiei romane.

Marius Lazurca s-a nascut in 1971 la Timisoara si este tatal a sase copii. In 1994 a obtinut o licenta in literatura comparata la Sorbona, iar din 2003 este doctor in istorie-antropologie la aceasi prestigioasa universitate pariziana. Este in acelasi timp licentiat in litere al Universitatii de Vest din Timisoara. Din 2007 este ambasadorul Romaniei pe langa Sfantul Scaun si pe langa Ordinul Militar Suveran de Malta.

Marius Lazurca este colaborator al HotNews.ro, autorul mai multor carti de specialitate si in acelasi timp un traducator consacrat. Timp de cinci ani a fost directorul Centrului Cultural Judetean Arad. A fost elev al Ecole Normale Superieure, fellow al Open Society Institute si este alumnus al New Europe College, Bucuresti.
sursa http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one