Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Atacul Israelului a încins ONU

1 iunie 2010


ntre 10 şi 19 activişti propalestinieni au fost ucişi, alţi peste 30 au fost răniţi luni dimineaţă, după ce marina israeliană a luat cu asalt un grup de nave care a încercat să spargă blocada maritimă a Fâşiei Gaza.

Potrivit armatei israeliene, comandourile israeliene au abordat navele în primele ore ale dimineţii, angajându-se într-o scurtă confruntare cu cei circa 700 de activişti aflaţi pe cele şase nave care au încercat să opună rezistenţă. Patru militari israelieni au fost răniţi în cursul operaţiunii, potrivit armatei israeliene, care a precizat că a arestat vasele şi echipajele şi le-a escortat până în portul israelian Ashdod.

Europarlamentari la bordul vaselor atacate

„În timpul operaţiunii, soldaţii s-au confruntat cu violenţe fizice din partea protestatarilor, care i-au atacat cu arme de foc, cuţite şi bâte", a spus un purtător de cuvânt al armatei de la Ierusalim. Activiştii propalestinieni proveniţi din 40 de ţări, printre care se numără parlamentari europeni din cel puţin cinci state UE, au declarat că forţele speciale israeliene au deschis focul din primul moment al asaltului, fără să fie atacate. Convoiul, autointitulat „Flotila Libertăţii" şi organizat de două asociaţii umanitare cu sediul în Turcia şi Gaza, a plecat duminică din Cipru cu 10.000 tone de ajutoare pentru populaţia palestiniană din teritoriul controlat de mişcarea islamistă Hamas. Grupul de nave a fost atacat de marina israeliană în apele internaţionale, la circa 70 kilometri de coastele teritoriului israelian de la Marea Mediterană.

Potrivit presei israeliene, marina militară a informat prin radio echipajele navelor şi i-a avertizat pe comandanţi în cursul nopţii, în repetate rânduri, că nu au permisiunea să intre în zona de coastă a Fâşiei Gaza. Organizatorii convoiului au schimbat cursul vaselor şi au încetinit, însă nu au părăsit zona. În 2007, Israelul a declarat zona de coastă a teritoriului palestinian de la Mediterana drept arie militară închisă, după ce mişcarea islamistă Hamas a preluat controlul asupra Fâşiei Gaza. Acţiunea israeliană şi faptul că aceasta a avut loc în apele internaţionale au generat un val de critici la adresa Israelului. În timp ce ONU s-a declarat şocat, iar UE a cerut „o anchetă completă" asupra incidentului, Turcia a solicitat convocarea Consiliului de Securitate al ONU şi a apreciat că incidentul va avea „consecinţe ireparabile" asupra relaţiilor sale cu Israelul.

Cele mai multe victime sunt cetăţeni turci

Conform unei ONG din Turcia, care participa la misiunea umanitară, majoritatea victimelor raidului sunt cetăţeni turci. Televiziunea qatariotă Al-Jazeera a anunţat ieri după-amiază că printre turcii ucişi se numără şi un membru al Parlamentului de la Ankara. Turcia şi-a rechemat, de asemenea, ambasadorul din Israel şi a anulat participarea armatei la trei sesiuni de exerciţii militare programate în colaborare cu armata israeliană. Concomitent, zeci de protestatari furioşi au încercat luni dimineaţă să pătrundă în consulatul israelian din Istanbul, fiind opriţi cu greu de forţele de ordine.

Şi Grecia, sub pavilionul căreia navigau două dintre navele atacate, a anulat exerciţii militare comune cu Israelul şi a interzis accesul comandantului aviaţiei militare, care trebuia să viziteze Atena. Alte ţări europene, printre care Suedia, au interpelat ambasadorii israelieni pentru explicaţii, în timp ce Franţa, Spania şi Marea Britanie au criticat „folosirea disproporţionată a forţei" de către Israel. Incidentul din Mediterana a dus şi la anularea vizitei la Washington a premierului israelian Benjamin Netanyahu, care s-a întors de urgenţă la Ierusalim. Administraţia Barack Obama, care are relaţii tensionate cu cabinetul lui Netanyahu, a declarat că „regretă profund pierderile de vieţi... şi lucrează pentru a înţelege circumstanţele acestei tragedii".

Incidentul a suscitat proteste internaţionale de amploare. La bordul navelor se aflau activişti pentru pace din 40 de ţări şi parlamentari din cel puţin cinci ţări ale UE.

sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one