Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Alegeri în Ungaria. Fidesz a obţinut dominaţia absolută în parlament

27 aprilie 2010
de GABRIELA ANGHEL

Şef al opoziţiei maghiare de dreapta de opt ani, ex-premierul Viktor Orban şi-a luat revanşa asupra socialiştilor conducând formaţiunea sa, Fidesz, spre puterea absolută după o campanie electorală pe teme populiste.
Fidesz, până acum partidul opoziţiei de dreapta în Ungaria, a obţinut duminică o majoritate istorică de două treimi din locurile noului parlament, în cel de-al doilea tur de scrutin al legislativelor. După opt ani de putere socialistă, marcaţi de criza economică şi de corupţie, Fidesz poate proceda singur la importante reforme constituţionale, deţinând 263 de locuri din totalul de 360 ale parlamentului naţional - cu cinci locuri mai mult decât reprezintă majoritatea de două treimi (258). Rezultatul istoric, neatins încă în Ungaria la un scrutin democratic, face din Ungaria singura ţară din fosta Europă comunistă ce va fi guvernată de un singur partid capabil să aplice reformele constituţionale promise fără să recurgă la ajutorul altor formaţiuni politice. Scrutinul de duminică a marcat şi intrarea istorică a extremei-dreapta în Parlament, partidul Jobbik, după o campanie axată pe antisemitism, stigmatizarea ţiganilor şi opoziţia faţă de UE. Conducerea partidului socialist, care a recunoscut pierderea a peste jumătate din electorat, a demisionat în bloc.

În declaraţia făcută după anunţarea victoriei Fidesz, Viktor Orban, devenit premier ales al Ungariei, a promis că va reconstrui ţara distrusă de „oligarhii care au abuzat de puterea lor", în campanie anunţând modificarea legilor privind presa pentru „raţionalizarea" acestui sector, proiect denunţat de opoziţie ca fiind „o ameninţare pentru libertatea presei". Orban a promis că va crea un milion de locuri de muncă în următorul deceniu, că va scădea deficitul, va reduce taxele şi numărul aleşilor locali care grevează bugetele publice. Pentru a scăpa de reproşurile de a nu-şi fi ţinut promisiunile, Orban s-a abţinut să publice un program precis privind viitoarea sa politică. El a vorbit în numele „poporului" sau al „naţiunii", cerându-le alegătorilor să îl „creadă pe cuvânt", în timp ce experţii avertizau imposibilitatea angajamentelor carismaticului lider al Fidesz. După ce a predicat un stat forte care creează locuri de muncă şi protejează valorile tradi ţionale şi creştine, Orban are în vedere unele modificări ale Constituţiei. Dar deşi, în virtutea majorităţii din parlament, are mână liberă pentru a guverna Ungaria, marja sa de manevră va fi limitată în domeniile economic şi social, ţara - aflată în pragul falimentului la finele anului 2008 - rămânând sub atenta supraveghere a FMI.

În Austria, social-democratul Heinz Fischer a fost reales, cu un scor de 78,94%, preşedinte al republicii pentru un al doilea mandat de şase ani, candidata extremei-dreapta înregistrând un eşec, cu 15,62 procente.
sursa ;http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one