Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Victor Ponta: Dezbaterile pe Legea Educatiei sunt un simulacru

Victor Ponta: Dezbaterile pe Legea Educatiei sunt un simulacru
de R.M. HotNews.ro
Luni, 29 martie 2010, 11:02 Actualitate | Politic

PSD nu va participa la dezbaterile privind Legea Educatiei Nationale, acuzand faptul ca presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, nu a gasit de cuviinta sa invite la discutii profesorii, elevii si studentilor. "E o discutie intre politicieni despre Educatie. Presedintele Romaniei are alocate 15 minute pentru a spune ce gandeste" iar liderii partidelor politice cate cinci minute, a adaugat Ponta.

Anterior, si PNL precizase ca nu va participa la dezbaterile de luni.

"Asteptam in primul rand ca initiatorii legiii sa incerce sa aiba un dialog serios, nu arogant, cu sindicatele, cu parintii, cu studentii si dupa aceea sa aiba o discutie cu partidele politice", a afirmat presedintele PSD, in opinia caruia au exista in ultimii ani "mult prea multe incercari de reforma in educatie", astfel incat "niciun parinte nu stie formula in care va invata copilul sau" iar profesorii nu stiu daca isi vor mai lua salariul in viitor.

Ce acuza PSD la reforma Funeriu
Se interzice practic accesul elevilor din mediul rural la invatamantul liceal
proiectul actual distruge in totalitate autonomia universitara. Universitatile devin institutii subordonate ministrului Educatiei, care doreste sa schimbe rectorii
studentii nu mai sunt reprezentati in deciziile de zi cu zi
autoritatile locale nu primesc resursele necesare pentru sustinerea institutiilor de invatamant din subordine
La Palatul Parlamentului se desfasoara luni dezbaterea "Legea Educatiei Nationale - un pas inainte pentru Romania", organizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. La dezbatere este invitat si presedintele Traian Basescu.
sursa http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one