Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Topul salariilor din invatamant

17 iunie 2010


Rectorii universitatilor, in prima linie la castiguri


Rectorii institutiilor superioare de invatamant se situeaza in fruntea clasamentului, cu venituri lunare cuprinse intre 4.500 si 2.000 de euro, potrivit declaratiilor de avere, care cuprind salariul net anual obtinut prin cumul de functii didactice sau de conducere.

Veniturile lunare ale unui rector contin sumele primite pentru activitatea didactica, cercetare, indemnizatia lunara de conducere.

Astfel, unul dintre cele mai mari salarii – aproximativ 4.200 de euro, potrivit declaratiei de avere redactate in anul 2009 - este castigat de Ion Gheorghe Rosca, rector al Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Florian Popa, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Carol Davila (UMF CD), a cumulat venituri totale lunare de 7.092 de euro, potrivit declaratiei de avere. Din aceasta suma, activitatile didactice si de conducere desfasurate in cadrul UMF CD s-au ridicat la aproape 4.000 de euro lunar.

Similar, Ecaterina Andronescu, actualul rector al Universitatii Politehnica Bucuresti si fost ministru al Educatiei, a acumulat 4.600 de euro, potrivit declaratiei completate in anul 2008, privind venituri obtinute in anul 2007. Andronescu nu si-a reinnoit declaratia de avere in anul 2009.

Nici Andrei Marga, fost ministru al Invatamantului si actualul decan al universitatii clujene Babes Bolyai, nu si-a reinnoit declaratia de avere, acesta precizand in vechea declaratie ca veniturile salariale sunt “conforme fisei fiscale”. El a refuzat sa dea detalii despre valoarea neta a remuneratiei anuale.
dursa :http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one