Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Scolile se bat in oferte pentru elevi, ca sa primeasca finantare

10-martie-2010

Finantarea in functie de numarul de elevi a facut ca scolile sa se lanseze in competitie, incercand sa atraga cat mai multi elevi pentru urmatorul an scolar.

Angajatii scolilor au incercat sa atraga parintii si copiii prin campanii de promovare, lipind afise pe usile blocurilor, punand pliante in cutiile postale si organizand spectacole, relateaza Adevarul.

Incepand din aceasta toamna, scolile vor primi bani in functie de numarul de elevi, iar sumele sunt standard pe cicluri scolare, insa sunt mai mari in zonele rurale decat in cele urbane.

Profesorii prezinta oferta de cursuri: de limba engleza, matematica sau After School, insa de cele mai multe ori, parintii aleg scoala in functie de cum arata toaletele.

Acestia iau in calcul cat de veche e cladirea in care functioneaza scoala, daca exista sala de sport sau rezistenta la un posibil seism.

Numarul maxim de elevi la clasele mici, pentru fiecare clasa, este de 25, iar anul acesta nu se vor mai face suplimentari ale locurilor din clasa I.
sursa :http://www.ziare.com
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one