Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Profesorii fac greva generala pe 22 aprilie

18-martie-2010

Sindicalistii din Educatie au anuntat joi ca, incepand cu 22 aprilie, ar putea declansa greva generala in invatamant daca nemultumirile lor nu vor fi rezolvate. Ca prim semn de protest, din 22 martie, profesorii nu vor mai trece notele elevilor in catalog si vor boicata examenele nationale.

Sindicalistii au mai anuntat ca pe data de 25 martie vor organiza un miting de protest la Bucuresti, in Piata Victoriei, la ora 11:00, iar in cazul in care lucrurile nu se vor rezolva, pe 22 aprilie vor incepe greva generala.

Intre timp in toate unitatile scolare din tara va fi dezbatut noul proiect de lege, iar parerea acestora va fi gata pe data de 14 aprilie.

Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Federatia Educatiei Nationale (FEN), Federatia Spiru Haret si Federatia Alma Mater, s-au reunit, joi, pentru a pune la punct o strategie privind protestele din perioada urmatoare.

Potrivit sindicalistilor, daca in urma acestor actiuni problemele profesorilor nu vor fi luate in considerare, nu se va mai incheia situatia scolara a elevilor si se vor crea premizele declansarii unei greve generale in prima decada a lunii iunie.

In plus, o delegatie a celor patru federatii se va adresa Parlamentului European si va cere audiente la comisarul european pentru educatie pentru a prezenta situatia cu care se confrunta sistemul educational in prezent.

Ministrul Daniel Funeriu a lansat noua lege a educatiei in dezbatere publica


Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a lansat joi in dezbatere publica noul proiect de lege al educatiei nationale, prezentand cateva dintre principiile fundamentale pe care se axeaza acesta.

In ceea ce priveste invatamantul preuniversitar, ministrul a declarat ca cele doua puncte cheie se refera la stabilirea ciclurilor de invatamant si la modificare programei scolare si a modului de evaluare a elevilor.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one