Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Profesorii castiga 320 mil. euro anual din meditatii

12 iunie 2010


Piata meditatiilor in Romania se ridica la aproximativ 320 de milioane de euro anual, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Daedalus Millward Brown la cererea Fundatiei Dinu Patriciu. Studiul a fost efectuat pe un esantion reprezentat de 1.500 de copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 19 ani.

PUBLICITATE:

Anual, profesorii din mediul urban incaseaza 83% din 320 de milioane de euro, iar profesorii din mediul rural doar 17%.

Costul mediu al unei ore de meditatii (60 minute) se situeaza in jurul sumei de 18 lei, variind in functie de gradul de titularizare al profesorilor - cei care predau la liceu sau la facultate solicita o suma mai mare, comparativ cu cei care predau la gimnaziu. In plus, Bucurestiul s-a clasat pe primul loc in topul oraselor cu cele mai mari preturi pe ora de meditatie. In general, o sesiune de meditatii dureaza doua ore, iar costul mediu al acesteia se ridica la aproximativ 36 de lei.

Din totalul copiilor cu varsta cuprinsa intre 6 si 19 ani, 17% au facut meditatii in anul curent, cu 3% mai putin decat in anul 2009, cand procentul urca pana la 20%. Pe medii de rezidenta, 7% dintre copiii care locuiesc in mediul rural si 27% dintre cei care locuiesc in mediul urban au facut meditatii in 2010. In cifre absolute, la nivelul tarii, numarul copiilor care fac meditatii depaseste 600.000, dintre care 490.000 in mediul urban, si 127.000 in mediul rural.

Cele mai multe ore de meditatii au fost efectuate pentru materii ca matematica (65.5%), limba engleza (34.4%) si limba si literatura romana (32.6%). Daca limba engleza este materia la care fac meditatii in special copiii din clasele 1 – 4, la celelalte 2 materii se mediteaza elevii din clasele 5 – 8.

Cercetarea de piata a fost efectuata in perioada 23.04-14.05 pe un esantion de 1.500 de copii cu varsta intre 6 si 19 ani.
sursa :http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one