Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Piaţa meditaţiilor: 320 de milioane de euro anual

8 iunie 2010

Un studiu arată că o oră de meditaţie ajunge la 18 lei, iar cele mai mari tarife sunt în Bucureşti şi în Dobrogea. Matematica, limba engleză şi limba română sunt disciplinele la care elevii cu vârste cuprinse între 6 şi 19 ani fac cele mai multe meditaţii.

O cercetare realizată de firma Daedalus Millward Brown şi plătită de Fundaţia „Dinu Patriciu" arată că 17% din totalul elevilor chestionaţi au făcut meditaţii anul acesta, un procent mai mic decât anul trecut, când acesta a fost de 20%. Din punct de vedere al domiciliului, 7% din copiii care locuiesc în mediul rural au făcut meditaţii şi 27% din cei care locuiesc în mediul urban.


Cifrele din studiu arată că numărul elevilor care fac meditaţii depăşeşte 600.000, dintre care 490.000 din mediul urban, iar 127.000 din mediul rural.

Liceenii fac mai multe meditaţii

La engleză fac meditaţii în special copiii din clasele I-IV, în timp ce la matematică şi la limba română merg la ore suplimentare elevii de la gimnaziu. Cercetarea mai arată că, pe măsură ce elevii înaintează în învăţământ şi se apropie de Bacalaureat şi de admiterea la facultate, ei încep să facă meditaţii şi la chimie, fizică, biologie, istorie şi limba franceză.

30 la sută din elevi fac meditaţii cu profesorul pe care îl au şi la clasă, în timp ce 60 la sută fac meditaţii cu un alt profesor. Dintre cei care au ales să facă meditaţii cu profesorul de la clasă, 68,1% şi-au justificat alegerea prin faptul că acesta este un bun profesionist, iar 8,6% speră că, astfel, profesorul va fi mai indulgent.

În general, meditaţia durează două ore, dar în cazul elevilor mai mici durata meditaţiei este de aproximativ o oră. Studiul mai arată că o oră de meditaţie ajunge, în medie, la 18 lei. Lunar, cei mai mulţi bani de meditaţii sunt daţi de părinţii din Bucureşti - 265 de lei/lună.

În Ardeal şi Banat, meditaţiile dintr-o lună costă 148 de lei, în Dobrogea 215 lei/lună, iar în Moldova 189 de lei/lună. Doar 9% din cei care fac meditaţii au declarat că primesc chitanţă de la profesori.

Cercetarea arată că, la nivelul României, suma de bani lunară care se dă pentru meditaţii ajunge la 26,7 milioane de euro, iar anual părinţii plătesc 320 de milioane de euro pentru orele suplimentare ale copiilor lor. 83% din suma pentru medidaţii e încasată de profesorii de la oraş, iar 17% din bani merg la dascălii din mediul rural.

Cercetarea a fost realizată în perioada 23 aprilie-15 mai 2010, pe un eşantion de 1.500 de chestionaţi, iar interviurile au fost realizate cu părinţii copiilor care merg la meditaţii.
sursa ;http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one