Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Parintii cer sindicatelor si Guvernului sa nu se mai foloseasca de elevi

22 martie 2010

Parintii nu aproba protestele profesorilor, insa recunosc ca este dreptul lor sa-si revendice drepturile castigate si fac un apel la sindicalisti si la Guvern pentru a nu se mai folosi de elevi.

"Nu pot sa aprob protestul pentru ca afecteaza viata elevului, dar e dreptul lor sa isi revendice drepturile deja castigate. Rugamintea mea catre sindicate si Guvern e sa nu se mai foloseasca de elev, care e deja victima unui sistem bolnav", a declarat, la Realitatea TV, Mihaela Guna, presedintele Federatiei Nationale a Asociatiilor de Parinti.

Federatiile sindicale reprezentative din invatamant au luat decizia ca, incepand de luni, sa nu mai treaca in catalog note si calificative, aceasta fiind prima actiune de protest din calendarul comun al federatiilor sindicale din invatamant.

"Am recomandat sa nu se puna notele in documentele scolare, dar asta nu inseamna ca elevii nu vor mai fi ascultati. Procesul de invatamant va decurge normal. In situatia in care Ministerul Educatiei si Guvernul vor avea aceeasi atitudine fata de noi, s-ar putea ca spre sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie, sa fie actiuni mai dure care sa duca si la blocarea anului scolar sau boicotarea examenelor", a declarat, la Realitatea TV, Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei "Spiru Haret".

Sindicatele din Educatie incep, luni, actiuni comune de protest, urmand pentru inceput sa nu mai treaca note si calificative in catalog, actiune urmata de un miting, pe 25 martie, in fata Guvernului, iar pe 22 aprilie se va organiza o zi de protest national cu incetarea activitatii dascalilor.
sursa http://www.ziare.com
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one