Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Începe Bac-ul greu

28 iunie 2010


Peste 200.000 de elevi susţin astăzi prima probă scrisă de examen, cea de limba şi literatura română. După cele trei examene orale uşoare, liceenii vor susţine trei teze scrise la examenul de maturitate, în loc de patru, cum erau anul trecut.

Anul acesta, cele trei probe scrise sunt: limba română (sau limba maternă), matematică sau istorie (în funcţie de profilul real sau umanist al liceului) şi proba profilului, la alegere. La cea de-a treia teză, liceenii vor opta între fizică, chimie, biologie sau informatică (pentru profilul real) şi geografie, filosofie, logică, economie, psihologie sau sociologie (pentru cel umanist).

TAGURI
bacalaureatbac2010limba romanasubiecteopere studiatemedii
Astăzi, la examenul de limba română, elevii vor primi trei subiecte. Primul va cuprinde un text literar studiat sau la prima vedere şi va avea ataşate mai multe cerinţe mici şi diverse, de la „scrieţi antonimul sau sinonimul cuvântului X" până la „comentaţi, în 10 rânduri, secvenţa indicată din text".

Al doilea subiect va porni de la un text de tip critic şi elevii vor trebui să-şi argumenteze propriile opinii, în 15 - 30 rânduri. La ultima cerinţă, elevii vor avea de conceput un eseu de 2-3 pagini pe o temă legată de una dintre operele studiate.

Se trece cu minimum 6

În examen vor intra numai acei liceeni care au participat la probele orale, de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, care au avut loc în timpul anului şcolar. Elevii vor avea acces în sălile de examen pe baza actului de identitate, între orele 7.30 - 8.30. Ministerul Educaţiei a elaborat pentru fiecare probă de Bac 10 variante de subiecte.

Liceenii vor putea părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră şi jumătate. Sunt consideraţi promovaţi elevii care au participat la toate probele din timpul anului şcolar şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare probă scrisă, dar care au media generală minimum 6.

Anul acesta, medii mai mici

Profesorii de limba română arată că, în principiu, structura probei de română din acest an nu diferă prea mult în comparaţie cu celelalte.

„Singura modificare va fi la primul subiect din fişa de examen, unde elevii pot primi în loc de versuri un fragment din proză. La acest subiect ei vor avea nouă cerinţe/observaţii pe care trebuie să le facă pe baza textului. De fapt, acest tip de exerciţiu îi învaţă să comenteze textul şi să opereze cu chestiuni de vocabular", a spus Constantin Lăzărescu, profesor de limba română de la Colegiul Naţional „Sf.Sava".

Experţii în educaţie arată că probele scrise din acest an vor fi mult mai importante pentru nota finală. „Mediile de trecere la Bac s-ar putea să fie mai mici anul acesta pentru că elevii vor lua note numai la cele trei probe scrise. Până acum, nota finală era majorată de probele orale", a declarat Ştefan Vlaston, preşedintele Edu-Cer.

În Suplimentul „Şcoală şi educaţie" de mâine, profesorii dau ultimele sfaturi înainte de cea de-a doua proba scrisă. Astfel, la problemele mai grele de la matematică, când raţionamentul „nu mai merge", candidaţii trebuie să verifice dacă n-au omis ceva din ipoteza problemei, iar la istorie să mizeze pe folosirea limbajului adecvat, utilizarea de argumente şi structurarea prezentării, în locul memorării de date şi ani.
sursa :http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one