Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

„Mită” ministerială pentru ca profesorii să chiulească de la grevă

28 mai 2010

Autor: Andreea Archip
Ministrul educaţiei Daniel Funeriu le promite dascălilor că vor fi plătiţi dacă participă la BAC, cu toate că la celelalte probe de examen profesorii nu au primit niciun ban.

Cu toate că până acum cadrele didactice nu au primit niciun şfanţ pentru participarea lor la probele examenului de bacalaureat, ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, îi ademeneşte pe dascăli cu sume cuprinse între 275 şi 600 de lei, în funcţie de responsabilităţi.
În plus, ministrul educaţiei Daniel Funeriu susţine, sigur pe el, că aproape 80% dintre cadrele didactice au declarat că vor participa la examenul de bacalaureat care se va desfăşura în perioada 31 mai – 4 iunie. În plus, elevii din centrele în care profesorii refuză să participe la proba de competenţe lingvistice într-o limbă străină de la Bac vor fi arondaţi altor centre şi dascălii înlocuiţi, potrivit Mediafax.
SONDAJ

Va reuşi ministrul educaţiei Daniel Funeriu să îi convingă pe profesori să nu boicoteze examenul de bacalaureat?

Da
Nu
Nu ştiu / nu mă interesează
Rezultate

Liderii sindicali sunt însă hotărâţi să meargă mai departe cu acţiunile de protest, indiferent de numărul celor care ies în stradă.

„În ciuda presiunilor greva generală începe cu data de 31 mai pentru o perioadă nedeterminată, indiferent de numărul participanţilor la această formă de protest din fiecare unitate şcolară”, a explicat Liviu Pop, lider al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

Ameninţări „de sus”

Mai mulţi profesori din teritoriu îi acuză pe directori şi pe inspectorii şcolari că încearcă să-i intimideze ca să nu participe la greva generală de luni. Situaţia a fost semnalată şi de liderii sindicali care spun că dacă presiunea din parte autorităţilor şcolare va continua, vor fi nevoiţi să ceară organelor abilitate cercetarea penală a conducerii Ministerului Educaţiei.

„Îl avertizăm pe domnul ministru că dacă vrea să punem în mijlocul conflictului elevii o să o facem şi o să arătăm şi noi ce mult îi pasă actualei conduceri a MECTS de copii. O să arătăm adevărata faţă a învăţământului, a şcolilor prost dotate, a resursei umane prost plătite, a elevilor care nu vor mai beneficia de decontarea navetei. Dacă îi pasă de copii, îi cerem domnului ministru Funeriu ca în primul rând să respecte oamenii de la catedră”, a declarat Constantin Ciosu, preşedintele FEN.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one