Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ministerul Educatiei va plati esalonat salariile profesorilor de la Buzau

22 martie 2010


Okazii.ro
Salariile castigate de profesorii de la Buzau prin decizii judecatoresti vor fi platite esalonat, conform legii salarizarii unice, sustine consilierul ministrului Educatiei, Melania Mandas Vergu.

"Salarizarea pentru toate cadrele didactice se va face conform legii salarizarii unice si tot ceea ce inseamna drepturi obtinute prin hotarari judecatoresti se vor aproba esalonat. (...) Ministerul are fondurile pentru a plati tuturor profesorilor salariile la nivelul legii salarizarii unice", a declarat consilierul ministrului, la Realitatea TV.

Presedintele FSLI, Aurel Cornea, sustine ca Ministerul a abordat tardiv problema si ca se stia ca profesorii nu si-au primit banii de trei saptamani, insa nu s-a facut nimic.

"Oamenii isi doresc, pe de o parte, ca acea Ordonanta de Urgenta numarul 1 sa asigure plata salariilor la nivelul anului trecut - este vorba de o serie intreaga de sporuri care s-au diminuat intre 500 si 700 de lei - si este vorba si de hotarari judecatoresti, dintre care in unele s-au platit si in altele nu", a declarat Aurel Cornea.

Peste 1.000 de profesori au iesit in strada, la Buzau, dupa ce au primit doar 30% din salariile pe luna februarie. Profesorii vor protesta, marti, in fata Inspectoratului Scolar din Buzau, iar protestele vor continua pana vineri. Tot pana vineri, profesorii din Buzau nu vor intra la ore, fiind afectat elevii din peste 200 de scoli.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one