Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ministerul a decis: examene de treapta din toate materiile

Aida Danaila
Joi, 11 Martie 2010
» Noua Lege a educatiei, a carei intrare in vigoare nu a fost inca stabilita, prevede extinderea gimnaziului la noua clase obligatorii, evaluarea elevilor la finele clasei a XI-a la mai multe materii, dar si introducerea unui examen de competente digitale.

Ministrul Daniel Funeriu a anuntat ieri ca una dintre prevederile viitoarei Legi a Educatiei are in vedere mutarea clasei a IX-a de liceu la scoala generala. In acceptiunea ministrului Funeriu, aceasta masura ar conduce la reducerea abandonului scolar. Elevii de la tara


ar fi mai motivati sa urmeze si clasa a IX-a, pentru ca nu vor mai fi obligati ca la varsta de 14 ani sa se rupa de casa si familie si sa plece la liceu, la oras. O asemenea masura nu se stie insa cand se va aplica, urmand ca Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului sa faca o analiza exacta asupra situatiei din unitatile de invatamant gimnazial. Ideea de trecere a clasei a IX-a de la liceu la scoala generala nu este noua si, tocmai pentru ca in practica nu se putea transpune – lipsa spatiilor necesare si a personalului didactic si, totodata, descompletarea catedrelor
profesorilor de la liceu, care s-ar fi vazut fara orele de la clasa a IX-a, a fost abandonata. O alta noutate a legii are in vedere si evaluarea dupa finalizarea gimnaziului.

In locul celor doua probe scrise – la matematica si la romana, care se sustin in prezent –, elevii vor fi trecuti prin mai toate materiile studiate. Vor fi tot doua probe scrise, dar acestea vor fi transcurriculare, in sensul ca la stiinte vor fi incluse mai multe discipline (matematica, fizica, chimie etc.), iar la proba umanista nu se va mai avea in vedere doar limba romana. In plus fata de aceste doua probe, elevii vor sustine si o evaluare a competentelor digitale. Totusi, una dintre problemele majore cu care se confrunta sistemul national de invatamant priveste pregatirea precara a cadrelor didactice din mediul rural, in domeniul informatic. Tot ieri, ministerul de resort a facut cunoscut si faptul ca admiterea la liceu se va face pe baza de examen de selectie doar la unitatile la care numarul de locuri este mai mare decat al candidatilor.In caz de admitere, 70% din nota o va reprezenta media generala de la testul de evaluare la finele gimnaziului, 30% fiind nota la examenul de selectie organizat de liceul respectiv. Numarul de materii care vor fi studiate la scoala nu se stie inca. Materia va fi gandita astfel incat sa fie parcursa in 75% din timpul petrecut la clasa, restul de 25% din timp sa fie alocat de profesor in functie de specificul clasei.
Nemultumirile din sistem si amenintarile sindicalistilor privind declansarea diverselor forme de protest nu par sa il impresioneze pe Funeriu. Ministrul, care neaga insesi prevederile ordonantei referitoare la reducerea cu 30% a personalului din invatamant, afirmand ca este fals ca se vor face disponibilizari in educatie, nu crede ca dascalii vor recurge la blocarea examenelor.


Paradoxal este ca, la scurt timp dupa ce declara ca nu se vor face disponibilizari, ministrul a revenit spunand ca ordonanta se va aplica de la 1 septembrie si conteaza pe sprijinul ministrului Muncii pentru programe de reconversie profesionala.
Nemultumiti de actuala stare din invatamant, sindicalistii de la federatia Sindicatelor Libere din Invatamant au stabilit deja un calendar clar de actiuni de protest: mitinguri, pichetari si greve de avertisment in tara intre 15 martie si 2 aprilie; pichetarea sediului MECTS si a Guvernului intre 12 si 30 aprilie; miting de protest in Bucuresti in luna mai.
sursa http://www.romanialibera.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one