Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Majorare de doar 17% pentru profesori.

Majorare de doar 17% pentru profesori. Boc: "Atât poate România să plătească"
Autor: CAPITAL Online
Publicat: 27 Martie 2010
Vizionari: 171;

Guvernul îşi menţine decizia de a asigura profesorilor salarii majorate doar cu 17%, conform legislaţiei în vigoare, şi de a eşalona la plată drepturile salariale suplimentare câştigate de aceştia în instanţă, deoarece nu îşi permite să renunţe la stabilitate economică, a declarat premierul Emil Boc.

"Vreau să transmit profesorilor că trebuie să spunem lucrurilor pe nume: trebuie să fim realişti şi să ne uităm la economie, atât poate România să plătească. Guvernul nu îşi permite să facă un pas înapoi de la ce înseamnă stabilitatea economică", a spus, sâmbătă, Boc, într-o videoconferinţă cu prefecţii.

El a arătat că efectele viitoarei creşteri economice se vor resimţi şi în veniturile populaţiei, dar "evident, nu astăzi".

Premierul consideră în continuare că discrepanţele salariale sunt determinate atât de sentinţele judecătoreşti care acordă angajaţilor din învăţământ majorarea salarială de 50%, deşi Guvernul a acceptat pentru profesori, în 2008, o creştere de 17% şi a abrogat deja prin acte normative diferenţa de 33%, cât şi de includerea în contractele colective de muncă a unor sporuri nerecunoscute de legislaţia în vigoare.

Sindicaliştii din educaţie au anunţat joi, după discuţiile de la Guvern, că acţiunile de protest vor continua până la declanşarea grevei generale, întrucât reprezentanţii Executivului continuă să trateze învăţământul "cu aceeaşi aroganţă şi dispreţ", în loc să găsească soluţii.

Ei au precizat că acţiunile de protest ale cadrelor didactice nu vizează doar salariile, ci şi menţinerea calităţii sistemului de învăţământ, iar dacă Guvernul va refuza să ia măsuri în acest sens, acţiunile de protest vor continua pe parcursul întregului an.

SURSA: Mediafax
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one