Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Liceele si parintii cer pondere de 50% a examenului de admitere

29 martie 2010

Reprezentantii Aliantei Colegiilor Centenare si cei ai asociatiilor de parinti au cerut in cadrul dezbaterii organizate, luni, la Palatul Parlamentului, pe tema Legii Educatiei, ca ponderea admiterii la licee sa fie de 50% si nu de 30%, ca in prezenta lege.

Reprezentantii colegiilor nationale si ai parintilor mai cer ca liceul sa fie de patru ani, indiferent daca clasa a IX-a va trece la gimnaziu sau va ramane in continuare la liceu.

Alianta Colegiilor Centenare, care grupeaza 48 dintre cele mai importante licee din tara, a mai propus un bacalaureat diferentiat si ca profesorii sa fie reprezentati in consiliile de administratie in proportie de 50%. Reprezentantii parintilor spun ca si elevii ar trebui sa se regaseasca in aceste consilii de administratie.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one