Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Guvernul va sprijini universitatile pentru obtinerea fondurilor europene

Guvernul va sprijini universitatile pentru obtinerea fondurilor europene
18-feb-2010

Guvernul a aprobat, in sedinta de miercuri, 17 februarie, proiectul de Ordonanta de urgenta prin care se da startul programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor finantate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene, derulate in domenii prioritare pentru economia romaneasca, prin acordarea de garantii guvernamentale in valoare de 2,6 miliarde de lei, informeaza un comunica de presa al Ministerului Educatiei (MECT).

Beneficiarii acestui program sunt autoritatile locale, institutiile de invatamant superior de drept public acreditate sau institute de cercetare-dezvoltare de drept public pentru infrastructura din domeniul cercetarii si dezvoltarii si operatorii regionali de servicii de alimentare cu apa si canalizare care implementeaza proiecte finantate in cadrul Axei prioritare nr. 1 din Programul Operational Sectorial „Mediu".

Potrivit MECT, unul din obiectivele adoptarii OUG il reprezinta incurajarea universitatilor si institutelor de cercetare din Romania de a se transforma, din institutii financiare, in institutii orientate catre piata, antreprenoriale.

Pentru a intra in posesia garantiilor guvernamentale, solicitantii trebuie sa respecte cumulativ trei conditii:
- sa fi incheiat un contract de finantare cu o autoritate de management sau Organism intermediar pentru proiectul pentru care cer sprijin;
- proiectele pentru care solicita sprijin sa fie derulate in infrastructura rutiera, de energie, de alimentare cu apa, infrastructura de canalizare si tratare a apelor uzate, infrastructura pentru managementul deseurilor, infrastructura destinata educatiei si infrastructura tehnologica de cercetare si dezvoltare stiintifica, infrastructura in domeniul sanatatii si al asistentei sociale;
- proiectele in cauza trebuie sa prevada realizarea de lucrari si/sau achizitie de echipamente intr-o proportie de cel putin 50% din valoarea lor eligibila.

Plafonul de garantii asigurat de Ministerul Finantelor Publice pentru acest program este de 2,6 miliarde de lei, pana la sfarsitul anului in curs.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one