Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Funeriu: Voi fi foarte ferm impotriva celor care vor sa boicoteze Bacalaureatul

29 mai 2010

"Va rog eu frumos, sa trecem si peste asta cu bine", i-a indemnat ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, pe inspectorii scolari judeteni, intr-o videoconferinta organizata sambata cu scopul de a transmite ultimele mesaje inainte de prima proba a Bacalaureatului.

"Sa puneti afise in scoli ca Bacalaureatul se va desfasura normal", i-a sfatuit Funeriu pe inspectorii judeteni, atragand atentia sa se verifice si "functionarea transferelor de fisiere".

Vineri dupa amiaza, Funeriu anunta ca peste 90% dintre dascali vor participa la Bac, in pofida grevei anuntate.

"Marea majoritatea a judetelor sunt cu participare de 100%, fiind probleme in zece judete. Cifrele difera in functie de judet, in Dolj si Satu Mare sunt probleme la 50% din centre, iar la Arad sau Sibiu 2 - 3% dintre profesorii implicati la bacaluareat vor fi in greva. Daca joi seara participarea cadrelor didactice era de 77%, acum este de peste 90%", a declarat vineri ministrul Educatiei.

Funeriu: Participarea profesorilor la bacalaureat va fi de peste 90%

Ministrul a mai atras atentia, in videoconferinta de sambata dimineata, asupra incercarilor de frauda si mita la Bac.

"Atentie maxima la doua elemente la proba scrisa: nu se accepta sub nicio forma, si voi aplica legea in integralitate, niciun fel de contributie financiara a elevilor si a parintilor. Tot ceea ce tine de o posibila fraudare a examenelor, o supraveghere mai neatenta si lucruri de acest gen, voi merge foarte mult in tara, ca si ieri, in aceasta perioada", a spus Funeriu.

Funeriu: Bacalaureatul se va desfasura in conditii normale incepand din 31 mai (Video)

In plus, dascalii trebuie sa aiba grija la "incheierea situatiei scolare a elevilor olimpici- din informatiile pe care le avem, lucururile sunt in ordine, insa sa avem in vedere incheierea loc, pentru ca dau Bacalaureatul mai devreme".

In plus, "dupa trecerea acestei probe, va rog sa monitorizam situatia incheierii situatiei scolare a tuturor elevilor".

In Bucuresti nu vor fi probleme la proba de luni a bacalaureatului

Funeriu a mai spus ca o noua centralizare va fi data publicitatii sambata dupa-amiaza, atunci urmand sa se stie si cate scoli vor fi inchise din cauza grevei general din invatamant, sindicatele avand obligatia sa notifice cu 48 de ore inainte de declansarea protestului.
sursa http://www.ziare.com/

Funeriu: Participarea profesorilor la bacalaureat va fi de peste 90%

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, vineri dupa-amiaza, la Iasi, ca peste 90% dintre cadrele didactice care participa la bacalaureat si-au reconfirmat optiunea si a subliniat ca in centrele de examen unde se face greva problemele sunt pe cale de solutionare.

"Marea majoritatea a judetelor sunt cu participare de 100%, fiind probleme in zece judete. Cifrele difera in functie de judet, in Dolj si Satu Mare sunt probleme la 50% din centre, iar la Arad sau Sibiu 2 - 3% dintre profesorii implicati la bacaluareat vor fi in greva. Daca joi seara participarea cadrelor didactice era de 77%, acum este de peste 90%", a declarat ministrul Educatiei, in conferinta de presa.

Potrivit acestuia, solutiile principale identificate de minister pentru inlocuirea profesorilor participanti la greva sunt ca in corpul evaluatorilor de examen sa fie si cadre didactice din ciclul gimnazial, iar in randul supraveghetorilor sa fie personal didactic auxiliar.

Funeriu roaga inca o data profesorii sa nu boicoteze Bacul

Ministerul Educatiei a subliniat ca participarea la examenul de bacalaureat se amelioreaza de la ora la alta, el oferind exemplul Iasiului, unde in sase din cele 49 de centre va fi greva, in conditiile in care joi seara doar in 24 de centre exista siguranta ca examenul se va desfasura in conditii normale.

Funeriu a mai spus ca o noua centralizare va fi data publicitatii sambata dupa-amiaza, atunci urmand sa se stie si cate scoli vor fi inchise din cauza grevei general din invatamant, sindicatele avand obligatia sa notifice cu 48 de ore inainte de declansarea protestului.

Ministrul Educatiei s-a aflat intr-o scurta vizita la Iasi pentru a se intalni cu directorii liceelor in care au fost organizate centre de examen pentru bacalaureat, dar si cu profesorii de la Colegiul National si membrii Consiliului Judetean al Elevilor Iasi.

Funeriu: Bacalaureatul se va desfasura in conditii normale incepand din 31 mai
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one