Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Borbely vrea ca protecţia mediului să fie disciplină obligatorie în şcoli

13-martie-2010

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că vrea ca în şcoli să se implementeze un aşa-numit "pachet verde", prin care protecţia mediului să devină disciplină obligatorie şi să se organizeze "activităţi interactive de ieşit în mediu

Borbely a spus că "pachetul verde", pe care îl va înainta Ministerului Educaţiei, presupune atât predarea unor noţiuni legate de protecţia mediului în şcoală, cât şi acţiuni având ca scop conştientizarea apărării mediului.

" Avem un aşa-zis «Green Package», deci un «pachet verde» pentru Ministerul Educaţiei, pe care sper să îl introducem de anul viitor nu numai în manualul şcolar, ci şi ca acţiuni pentru a conştientiza nu numai copiii, ci şi părinţii cât de important este să aperi mediul. Există şi acum disciplina, dar e o disciplină opţională, între V-VIII, va trebui să discut cu ministrul (Educaţiei - n.r.) să încercăm totuşi să introducem ca disciplină obligatorie şi să schimbăm şi materia care se predă, în sensul în care să aibă cât mai multe activităţi interactive, de ieşit în mediu, de a arăta cum colectezi deşeuri în mod selectiv", a spus Borbely.

Acesta a adăugat că este posibil să se dezvolte un program prin care să fie puse la dispoziţia celor interesaţi, în mod gratuit, utilaje de reciclare a PET-urilor.

"Probabil o să avem un program prin care să le dăm în mod gratuit aceste mecanisme de a utiliza aceste PET-uri, de a le micşora şi de a le trimite celor care le folosesc", a spus Borbely.

El a menţionat că sunt mai multe proiecte pentru perioada următoare.

sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one