Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Bacalaureatul în faţa computerului, o nimica toată

Autor: Andreea Archip
Marţi, 20 Aprilie 2010.

Liceenii care au susţinut ieri a doua probă a examenului de maturitate au răsuflat uşuraţi la vederea subiectelor. Profesorii sunt însă nemulţumiţi că trebuie să lucreze în plus fără să fie plătiţi.

Liceenii de clasa a XII-a care au susţinut ieri proba de competenţe digitale a Bacalaureatului au ieşit din sălile de examen relaxaţi. „Subiectele au fost banale”, au decretat mare parte dintre ei.

„A fost mai uşor decât la simulare. Pentru rezolvarea tuturor subiectelor de acum am scris cât pentru un singur punct de la simulare”, dă un exemplu unul dintre candidaţii de la Colegiul „Spiru Haret” din Capitală.

„Am avut, de exemplu, de scris numele unui fişier pe care-l aveam pe desktop, dar au fost şi câteva lucruri de fineţe”, completează elevul care a avut nevoie de numai jumătate din timpul alocat examenului (adică, o oră şi 30 de minute) pentru a rezolva subiectele.

Sarcini de lucru pentru elevi şi profesori

Concret, elevii au avut ca „sarcină de lucru” să demonstreze că ştiu să navigheze pe internet. Apoi, au fost nevoiţi să arate că ştiu să utilizeze computerul şi să organizeze fişiere, să lucreze în Microsoft Word sau cu bazele de date.

„Este materia pe care au învăţat-o în clasele a IX-a şi a X-a. Oricum, ei se pricep să utilizeze calculatorul, dar au trebuit şi să-şi amintească anumite noţiuni”, a explicat Aurelia Teodorescu, directorul liceului.

Din cauza probei de competenţe digitale, care se va încheia pe 29 aprilie, activitatea în liceele din toată ţara se desfăşoară la capacitate maximă, cu toţi profesorii, chiar dacă aceştia au sau nu ore.

„Am venit de ieri ca să luăm parolele pentru subiecte. În locul profesorilor de altă specialitate care aveau ore şi trebuie să supravegheze examenul au venit ceilalţi colegi care nu aveau ore. În plus, profesorii de informatică au trebuit să asigure asistenţa pentru orice probleme care apar la computere. E dificil şi nimeni nu e plătit pentru asta”, a arătat Aurelia Teodorescu.

Aproape 48.000 de elevi au susţinut ieri a doua probă practică a Bac-ului, în urma căreia vor primi certificate de competenţe pe niveluri: începător, mediu, avansat, experimentat.

Până pe 29 aprilie vor fi testaţi peste 200.000 de liceeni. Participarea la această probă este obligatorie, dar rezultatul nu contează la media finală a examenului. „Copiii promovează şi dacă primesc certificat de competenţe cu 10 puncte, adică echivalentul notei 1”, explică Teodorescu.

Ultima probă practică a Bac-ului, de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă străină, va fi susţinută în perioada 31 mai - 4 iunie. Cele trei probe scrise încep pe 28 iunie.

„Copiii promovează şi dacă primesc certificat de competenţe cu 10 puncte, adică echivalentul notei 1.“,
AURELIA TEODORESCU, directorul Colegiului „Spiru Haret”

48.000 de elevi
au susţinut ieri proba de competenţe digitale din cadrul examenului de Bacalaureat de tip nou

UN ALT „EXAMEN”

Revolta dascălilor neplătiţi

Profesori din mai multe judeţe ale ţării au refuzat ieri să participe ca supraveghetori sau corectori la proba de competenţe digitale a Bac-ului.

„Nu scrie în fişa postului aşa ceva, mai ales că nu sunt nici remuneraţi. Şi nu e doar asta. Nimeni nu are voie să-i oblige. Dar cei din inspectoratele şcolare i-au ameninţat pe dascălii care au refuzat chiar şi cu desfacerea contractului de muncă”, a explicat Liviu Pop, secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

De altfel, sindicaliştii i-au trimis chiar o scrisoare deschisă ministrului educaţiei, în care acuză comportamentul reprezentanţilor ministerului în teritoriu şi ameninţă cu greva generală şi cu îngheţarea anului şcolar.

Asta, cu atât mai mult cu cât - susţin liderii sindicali - sunt întrunite condiţiile declanşării conflictului de muncă.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one