Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

„Băieţii deştepţi“ din universităţi au salarii mai mari decât cele ale laureaţilor Nobel

14 aprilie 2010

Asociaţia pentru educaţie şi cercetare EDU CER din România cere Guvernului, Curţii de Conturi şi Agenţiei Naţionale de Integritate să investigheze modul în care „băieţi deştepţi“ din sistemul universitar şi academic primesc de la statul român, încălcând Codul Muncii, salarii lunare nete de 4-5 ori mai mari decât ale preşedintelui României.
„Nu există niciun membru al Academiei Franceze sau Engleze, cele mai prestigioase Academii de Ştiinţe din lume, care să primească un salariu de la stat mai mare decât salariul preşedintelui Franţei sau al primului ministru britanic. Nu întâmplător, cei peste 70 de rectori din Consiliul Naţional al Rectorilor s-au opus în unanimitate noului proiect al Legii Educaţiei Naţionale, pentru că le afectează singurele interese care contează cu adevărat pentru domniile lor, puterea şi banii.
Cei care se opun noului proiect de lege a Educaţiei Naţionale sunt exact profitorii „sistemului“ academic actual: unul pur clientelar, măcinat de clanuri, corupţie, impostură şi dorinţa de îmbogăţire a şefilor de gaşcă“, se arată în comunicatul de presă remis Ziare.com de EDU CER, prin care se lansează campania „Un singur salar’, pentru orice bugetar!“.

Marele jaf academic

În opinia asociaţiei, aceste sume enorme „se scurg din bugetul de stat direct în buzunarele clanurilor şi găştilor oligarhiei academice postdecembriste, în cârdăşie cu clasa politică“.
„Toate aceste anomalii sunt posibile datorită complicităţii instituţiilor statului: Guvernul Român, Fiscul, Curtea de Conturi şi nu în ultimul rând rectorilor universităţilor sau conducerii Academiei Române care tolerează şi încurajează astfel de angajaţi. În fapt, multe dintre personajele de mai jos, unii dintre ei impostori în ştiinţa autentică, primesc de la statul român salarii lunare mai mari chiar decât laureaţi ai premiului Nobel!“, se mai arată în comunicatul EDU CER.
Asociaţia susţine că angajatorii încalcă cu bună ştiinţă prevederile Codului Muncii, care stipulează că „durata maximă a timpului de muncă nu poate depăşi 48 de ore pe săptămână“ (art. 111).
„Nu suntem pentru o salarizare egalitaristă, expresie a unui populism revolut. Se pot câştiga salarii oricât de mari în sistemul privat, dacă sunt şi legal impozitate“, se mai arată în comunicatul citat.
EDU CER solicită Guvernului României să verifice legalitatea situaţiilor prezentate şi să ia măsurile necesare.
De asemenea, EDU CER solicită Curţii de Conturi să verifice cum au respectat conducerile instituţiilor publice menţionate mai jos Codul Muncii, iar Agenţiei Naţionale de Integritate, să se sesizeze din oficiu pentru nerespectarea legii privind declaraţiile de avere şi să verifice legalitatea veniturilor menţionate în continuare.

Cazuri concrete de salarii ilegale

Comunicatul EDU CER prezintă câteva exemple concrete de profesori universitari care încasează lunar salarii impresionante, de sute de milioane de lei.
1) Prof. dr. Cătălin Zamfir, profesor, director, cercetător, academician etc. etc., a încasat în anul 2007 salarii totale de 350.312 RON: adică un salariu mediu lunar de peste 290 milioane de lei (29.192 RON/lună mai precis - aproximativ 7.100 euro/net pe lună).
Sursa din care dr. Zamfir a câştigat acest salariu este bugetul de stat, prin următoarele cumuluri: profesor la Universitatea din Bucureşti, salariu de director la Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii al Academiei Române, profesor la Universitatea din Oradea, profesor la Universitatea din Piteşti, profesor la Institutul Adventist, indemnizaţia de membru al Academiei Române.
2) Prof. dr. Elena Zamfir (soţia celui de mai sus): a încasat în anul 2007 salarii totale de 314.264 RON: adică un salariu mediu lunar de peste 260 milioane de lei (26.188 RON/lună mai precis).
Sursa acestui salariu de peste 4 ori mai mare decât al preşedintelui statului român: Universitatea din Bucureşti, Universitatea de Stat din Oradea, Universitatea „Emanuel“ din Oradea, Universitatea din Piteşti, Universitatea din Constanţa, Universitatea „Petre Andrei“ din Iaşi şi Universitatea Adventistă din Cernica (!).
„Doamna Zamfir cumulează ilegal salarii de la 4 universităţi de stat şi 3 universităţi private. Averea familiei de universitari Zamfir mai numără 4 apartamente, două maşini (Volvo şi VW) şi conturi bancare de sute de mii de euro!“, se mai arată în comunicatul EDU CER.
3) Prof. dr. Florian Popa, profesor, rector UMF-Bucureşti, deputat PSD, academician, director, medic etc.: a încasat în anul 2008 salarii totale de 314.449 RON, adică un salariu mediu lunar de 26.204 RON.
4) Prof. dr. Ecaterina Andronescu, rector, profesor, senator PSD: a încasat de la stat în anul 2008 salarii totale de 183.140 RON, adică un salariu mediu lunar de la stat de 15.260 RON. Doamna Andronescu a încasat acest salariu prin cumul triplu de funcţii şi salarii: profesor universitar, rector şi parlamentar.
5) Prof. dr. Andrei Marga (vicepreşedinte PNL), rectorul UBB-Cluj, un alt mare contestatar a Legii Educaţiei Naţionale, şi-a completat ilegal în declaraţia de avere în anul 2009, în dreptul salariului, „conform fişei fiscale“!
„La fel a procedat şi soţia sa, dna Delia Marga: prin urmare, nu putem reţine decât cele 4 apartamente pe care familia de universitari Marga, ambii cu funcţii de conducere în aceeaşi universitate de stat, le deţin“, se mai arată în comunicatul citat.
6) Prof. dr. Nicolae Robu, rector la Universitatea Politehnică Timişoara şi senator PNL: a încasat de la stat în anul 2007 salarii totale de 191.012 RON, adică un salariu mediu lunar de la stat de 15.917 RON, prin cumul triplu de funcţii: profesor universitar, rector şi parlamentar.
7) Prof. dr. Dan Bălteanu şi clanul geografilor multimiliardari: în luna aprilie 2009, toate agenţiile de ştiri din România prezentau o situaţie „spectaculoasă“, profesori de la Facultatea de Geografie a Universităţii din Bucureşti primeau salarii lunare catalogate ca „ocazionale“ de sute de milioane de lei vechi.
Mai precis: prof. dr. Erdeli George - 36.842 RON, prof. dr. Ciulache Sterie - 33.931 RON, prof. dr. Ielenicz Mihai - 28.204 RON, prof. dr. Grecu Floare - 27.839 RON etc., deşi Universitatea din Bucureşti se apropia de faliment.
Numele de mai sus fac parte din „echipa“ academicianului Dan Bălteanu. Deşi în calitatea de director al unei instituţii publice era obligat să îşi posteze declaraţia de avere, acesta nu şi-a făcut-o publică, deci nu se cunosc salariile pe care le primeşte lunar.
Domnul Bălteanu este simultan profesor la Universitatea din Bucureşti, profesor la Universitatea din Craiova, Universitatea din Galaţi, director la Institutul Geografic al Academiei Române, membru în conducerea Institutului Social Român (Institutul fondat în perioada 2000-2004 de camarila universitară a lui Adrian Năstase şi finanţat de Ministerul Educaţiei), primeşte indemnizaţie de academician, indemnizaţie de merit pe viaţă etc.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one