Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Separeuri

15 aprilie 2010

Scris de Tia Serbanescu
De când preşedintele Băsescu a criticat dur atât PDL cât şi guvernul - recunoscând totuşi că „Boc duce procesul de reformă cum poate într-un mediu extrem de ostil“ - toată lumea a început să-i numere zilele premierului care, iată, şi-a pierdut singurul aliat în meandrele şi mendrele crizei. Experţii în „băsescianism“ (vorba dlui Sever Voinescu) au dedus că distanţarea preşedintelui prevesteşte o nouă majoritate, un nou guvern sau măcar o remaniere. Posibil. Comandanţii de navă aruncă lestul din cală dacă simt că iau apă. Vorba ceea: Emil Boc, tu nici nu ştii cât de mic începi să fii. Semnalul preşedintelui este însă descurajant pentru guvernul Boc care se vede părăsit de toată lumea după nici patru luni de luptă cu iarna, criza, opoziţia, sindicatele, presa - şi cu propria inerţie: unii îl critică pentru că nu face reforma şi nu taie tumorile sistemului iar ceilalţi îl acuză că varsă sânge nevinovat urlând de durere înainte de a vedea bisturiul. Încântate, televiziunile au început şi ele să taie miniştri şi să-l cosească pe dl Boc, sperând că remanierea va aduce victime proaspete cât de curând - ori de la „Independenţi“, ori chiar de la PNL. Dar, cum bine observa cineva, nu contează că gândeşti altfel dacă procedezi la fel. Iar partidele noastre exact asta fac. Dl Boc a păţit-o însă şi din partea FEJ (jurnaliştii europeni) care l-a acuzat că boicotând prin neparticipare trustul cu două capete Antena-Realitatea dovedeşte „o intoleranţă faţă de libertatea de exprimare care-ţi dă fiori reci“. Depinde cât de înfiorat sau de înfiorător gândeşti. Intoleranţa faţă de libertatea presei presupune pumnul în gura presei (ca-n vremea PSD) şi nu pumnul în propria gură prin neparticiparea la pogromuri mediatice. Boicotul premierului Boc ca şi al preşedintelui Băsescu care nu mai frecventează televiziunile ostile reprezintă o decizie păguboasă şi nesportivă dar nu afectează libertatea de exprimare a presei ci pe a lor. Şi, cum bine spun francezii, „absenţii n-au niciodată dreptate“. În seara separării sale formale de PDL, dl Băsescu s-a despărţit definitiv de dl Iliescu: „are o mare responsabilitate pentru oamenii care au murit la revoluţie şi la mineriade, oricât ar încerca s-o facă pe îngeraşul revoluţiei“. Îngeraşul exterminator l-a făcut imediat „iresponsabil“. Uite cine vorbeşte! Dar cel care a cerut (conform multor probe şi mărturii) intervenţia militară a ruşilor la revoluţie cum se numeşte? Iresponsabil sau Iliescu?
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one