Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Patapievici: Tot ce e rau in Romania azi e din cauza lui Iliescu

9 iunie 2010

Foto: Adevarul
Sector DAMA WR100M ROSU / ALB timex casio seiko tissot 300 RON

Horia-Roman Patapievici, arestat pe 21 decembrie 1989 pentru ca a participat la protestul anti Ceausescu, vorbeste despre ce a insemnat pentru Romania preluarea puterii de catre Ion Iliescu, mentionand ca acesta a indreptat tara intr-o directie gresita.

"Romania a fost pusa de Ion Iliescu pe un macaz gresit. Si, intr-un fel, tot ce se intampla in Romania in rau azi este consecinta aranjamentelor vicioase pe care le-a facut Iliescu la inceputul anilor '90", a declarat Patapievici, pentru Adevarul.

Acesta spune ca preluarea puterii de catre Iliescu a provocat o ruptura in sanul societatii, adica intre oamenii care vedeau in Iliescu un continuator al regimului comunist si intre oamenii care vedeau in acesta salvatorul.

"Mama mea, de pilda, vedea in Iliescu salvatorul vietii mele. Ea credea ca, daca nu venea Iliescu la putere, as fi fost omorat de Ceausescu, care, daca ar fi inabusit Revolutia, ar fi ordonat executarea tuturor celor arestati in noaptea de 21 decembrie 1989. Probabil asa ar fi facut, dar nu Ion Iliescu m-a salvat de la Jilava", a mai spus scriitorul.

In privinta minerilor, Patapievici spune ca pentru el acestia erau niste eroi. "Erau niste eroi. Eroii grevei din Valea Jiului din 1977. Era singura categorie muncitoreasca din Romania care se opusese lui Ceausescu fatis si impotriva careia regimul declansase o represiune globala. Simbolic vorbind, erau precum muncitorii de la santierele navale de la Gdansk, din Polonia - erau Muncitorii, cu majuscula. Ii respectam", a spus presedintele Institutului Cultural Roman.
sursa :http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one