Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Ne-ati ciuruit

28 iunie 2010

Andreea Pora Comentarii
Raul cel mai mic s-a transformat sub bagheta Curtii Constitutionale in raul cel mai mare. Asa cum au spus pe toate vocile posibile reprezentantii Bancii Nationale, de abia de acum incolo vom vedea cum arata o criza. O vom vedea cu totii, de la pensionari, la privati si bugetari, in toata splendoarea ei. In paranteza fie spus, singurii care si-au pus buzunarele la adapost de tornada care se va revarsa peste bugetele romanilor sint magistratii. Doar ei vor scapa cu pensiile specialo-nesimtite neatinse, acelea care sar, in proportie de 80%, pirleazul sutei de milioane pe luna. Asa cum, aproape neatinse le vor ramine si salariile. Caci ce inseamna 25% din 3000 de euro pe luna?
In momentul de fata nici nu mai conteaza motivatia juridica, extrem de discutabila, a deciziei ca valoarea pensiei, si nu pensia ca atare, este un drept de proprietate. Conteaza doar modul in care s-a ajuns aici si consecintele ei. Ambele previzibile si calculabile. Cabinetul Boc a mers la risc, mizind nu pe "profesionalismul si buna-credinta" a membrilor Curtii, ci pe un vot politic. Pentru ca in prima varianta decizia era previzibila, nefiind prima oara cind judecatorii hotarasc strimb sau cu portofelul, ca sa nu mai discutam de razgindiri. Sa ne amintim doar de CSAS si de ANI, ambele distruse de Curtea Constitutionala. Votul politic trebuia negociat, ceea ce, vazind rezultatul, nu s-a intimplat.
Tot previzibil era ca guvernul Boc va fi prins pe picior gresit, cu un mini plan B pe teava. Se merge din nou doar pe o singura masura: marirea TVA la 24%, lipsind combinatiile la care au apelat alte tari europene aflate in criza. In final, s-a ajuns la raul cel mare cu costuri politice si sociale imense si, mai ales, gratuite. Tristetea lui Sebastian Vladescu si Emil Boc la anuntul maririi TVA nu tine loc nici de viziune economica, nici de vointa politica si nici nu compenseaza lipsa masurilor care ar fi putut impiedica din timp raul cel mare. Cred ca, dupa ce se va accesa transa de la FMI, guvernul ar trebui sa plece. Nu si-a indeplinit, din verse si perverse motive, despre care am discutat deja, angajamentele si sint semne tot mai clare ca si-a atins limita superioara a incompetentei. Si vara, nu doar toamna, este un anotimp la fel de bun pentru a iesi din scena. Avantajul ar fi ca huiduielile s-ar putea sa dureze mai putin si cortina sa cada mai repede.
Pe de alta parte, la fel de previzibil era ca Opozitia va persista in minciuna ca pensionarii scapati de taieri vor scapa si de criza. Previzbil era si ca PSD va incepe sa vitupereze impotriva mariri taxelor, pe care o sustinea ca solutie alternativa pina mai ieri. Dintr-o data, PSD si PNL descopera "cosmarul" ce va urma. Descopera domnii Vosganian, Ponta, Fenechiu, Sova, Hasotti, Voiculescu si alti vajnici aparatori ai pensionarilor si ai sistemului bugetofag ca preturile o vor lua razna, ca inflatia va atinge cote cu doua cifre, ca leul se va prabusi si ca privatii se vor incolona spre buza prapastiei. De la decizia Curtii, a fost o intrecere socialista in aberatii economice, demagogii si populisme, semnificativa fiind lipsa solutiilor care sa salveze de la faliment intreaga populatie, nu doar o parte a ei. De fapt, ei, opozantii, nu doar ca nu cauta solutii, dar saboteaza si putinul care se face.
Halucinanta este si schimbarea de optica a televiziunilor moguliste. Aceeasi pensionari sint incolonati acum pentru a se vaita ca inflatia le va goli de continut cistigul obtinut prin netaierea pensiilor. "Dar cum va veti descurca dupa ce preturile la mincare si utilitati vor creste galopant? intreaba nevinovate reporteritele Realitatii si Antenei 3. Cum veti reusi sa supravietuiti? La ce veti renunta? Vom muri de foame, maica. Vom fi dati afara din case, vom ajunge cu mina intinsa la coltul strazii", spun pensionarii readusi cu picioarele pe pamint de noile interese televizate. Bugetarii sint chestionati in direct despre "scenariul de cosmar": la reducerile de salarii se vor adauga si cele datorate inflatiei. Modelul este cel patentat prin inegalabila intrebare, care sint convinsa ca va prinde mascar un coltisor in manualele de jurnalist:" De ce mincati seminte, doamna? De stres, nu-i asa"(Realitatea TV, transmisia de la mitingul din fata Parlamentului). Cert e ca vaietul produs de marirea taxelor zguduie ecranele cu aceeasi intensitate ca si taierea pensiilor. Tavalugul manipularii s-a pornit in sens invers: cresterea TVA este "dezastru", "haos", "faliment generalizat", "amanetarea generatiilor viitoare", "drima nationala". Vorba Corinei Dragotescu "Vom ajunge cu totii sa spalam parbrizele". Diferenta e ca unii le vor spala la Patriciu si Vintu, altii la "colt de strada". Pina atunci, dupa cum a atras atentia Adrian Vasilescu, si nu e singurul, "pensionarii s-au bucurat degeaba, a fost o bucurie intretinuta de televiziuni. Acum, primii loviti de inflatie vor fi exact pensionarii". Sint convinsa ca atit atacatorii la Curtea Constitutionala, cit si televiziunile stiau foarte bine ce va urma, dar profitul electoral bate orice deontologie si luciditate.
Repet, asta nu scuza cabinetul Boc, de fapt nimic nu-l scuza, dar nici nu este incurajator pentru potentialele alternative. Daca urmatoarea motiune de cenzura trece, ceea ce ar fi pina la urma de dorit din punct de vedere politic, ma intreb cam ce ar face Crin Antonescu, absent, iata, in plina criza, si Victor Ponta. Ma intreb cam cum ar arata masurile lor de austeritate pe care le cer impetuos guvernului. Cum ar arata reducerile de achizitii, de contracte dubioase cu statul, dar mai ales, depolitizarea. Cum ar explica ei fiscalitatea progresiva, inflatia si imprumuturile de la banci. Ar fi interesant de urmarit fenomenul, evident, nu de televiziunile mogulilor. In aceasta ipoteza, nu poti sa spui decit “noroc ca Voicu e dupa gratii”. Concluzia e, ca sa-l citez pe cel mai puternic clasic in viata: “Ne-ati ciuruit!” Toti.
sursa :http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one