Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Liiceanu: Romania e patria coruptilor. Sintem constrinsi sa ne confectionam o "patrie mica".

14 iulie 2010


Intr-un interviu publicat in Evenimentul zilei, filosoful Gabriel Liiceanu spune ca politicienii din România joacă nişte roluri care îi transformă în exponate de la bâlci sau din grădinile zoologice. "Au aruncat în deriziune toate categoriile de guvernare şi convieţuire ale societăţilor civilizate: votul (pe care îl fură când pot şi unde pot) nu mai este vot, liberalismul economic (subminat grav de corupţie) nu mai trimite la piaţa liberă, sistemul de legi (aplicat arbitrar şi folosit ca armă politică) nu mai reglementează, ci creează haos, instituţiile de control nu mai controlează, ci participă la corupţie", crede Liiceanu.

"Când un animal este luat din mediul lui natural de existenţă şi expus sistematic privirilor celorlalţi, ceea ce se obţine este fie o grădină zoologică, fie o arenă de circ. Or, la noi, oamenii politici, cu ajutorul televiziunilor, trăiesc acest tip de dislocare socială şi de expunere permanentă. Vrând-nevrând, avândui seară de seară sub ochi, noi ajungem să-i percepem ca pe nişte entităţi expuse la bâlci, la circ sau la grădina zoologică. Iar ei ne ajută să-i vedem astfel: prestaţiile lor publice seamănă perfect cu nişte acrobaţii sau cu nişte maimuţăreli".

"Dezgustul faţă de politicieni… Întocmai ca mai sus, aş spune că, la noi, politicienii sunt în mai mare măsură asemănători decât diferiţi. Partidele (diferite) din care fac parte nu mai contează. Ele sunt simple măşti. În spatele lor sunt aceiaşi indivizi, mânaţi cu toţii de interese personale, care se "servesc" unii pe alţii à tour de rôle, care joacă cu toţii un joc al lor, unul care n-are nimic comun cu "jocul" ce poartă numele de "istoria României".

"Noi suntem cu toţii prizonierii lor şi ai jocului în care au transformat lucrul teribil de serios numit "democraţia" unei ţări moderne. Dar şi ei sunt propriii lor prizonieri: prizonieri ai jocului democraţiei ale cărui reguli le-au stricat. Au aruncat în deriziune toate categoriile de guvernare şi convieţuire ale societăţilor civilizate: votul (pe care îl fură când pot şi unde pot) nu mai este vot, liberalismul economic (subminat grav de corupţie) nu mai trimite la piaţa liberă, sistemul de legi (aplicat arbitrar şi folosit ca armă politică) nu mai reglementează, ci creează haos, instituţiile de control nu mai controlează, ci participă la corupţie".

"Patria mica", cea in care "individul se repliaza in fata unei situatii oficiale dezastruoase, pe care el simte că nu o poate controla şi domina" si care apare ca "soluţie de restrişte atunci când începi să simţi că "ţi s-a furat patria". Solutia "patriei mici", spune Gabriel Liiceanu este cea la care romanii au fost obligati de comunism si la care sint obligati acum de cei care le fura "patria mare".

"Acum patria ne este furată în varianta pe care am descris- o înainte: România e patria corupţilor. Iarăşi suntem constrânşi să ne confecţionăm o patrie la scară mică, la nivelul unor pasiuni profesionale şi al unor valori pe care le cultivi într- un grup restrâns de oameni ".

"Singura speranţă este că, odată cu trecerea vremii, patriile mici, creatoare de bine pe suprafeţe restrânse, ar putea coagula, ar putea face masă critică şi ar putea naşte, paralel cu patria mare coruptă, o altă patrie mare. Ceea ce vă descriu aici într-o variantă inocentă şi utopică este de fapt o faţă a luptei eterne dintre bine şi rău. Numai că această luptă se dă de fiecare dată în condiţii sociale foarte concrete. Premisele noastre sociale în această luptă sunt deocamdată nefavorabile binelui", sustine filosoful in interviul pentru Evenimentul zilei..

Cit despre televizor, Liiceanu afirma ca nu se uita la niciun canal romanesc, din cauza posturilor care de ani buni se fac vinovate de "genocid spiritual".

"Când nu sunt vulgare şi plicticoase, canalele autohtone sunt tendenţioase, de zinformează sau cultivă în mod sistematic ura. Sunt mai multe posturi de televiziune care, prin felul în care arată de ani buni, se fac vinovate de genocid spiritual".
sursa :http://www.revista22.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one