Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Fiscul

Fiscul
Scris de Tia Serbanescu
După Valentine’s Day, în SUA a urmat „ziua preşedinţilor“ dedicată locatarilor de la Casa Albă. La noi, ea s-a concentrat asupra preşedinţilor de partide. Şi cum PSD are Congresul peste câteva zile, dezbaterile s-au axat chiar pe modalitatea alegerii preşedintelui: cu echipa, pe liste sau uninominal? Problema e valabilă şi la liberali - unde amestecarea uninominalului cu lista şi cu redistribuirea a adus PNL un câştig de 40 de parlamentari de pe locurile 2 şi 3. Votul pe „echipa preşedintelui“ riscă însă să-i marginalizeze pe învinşi. În fine, treaba lor! Poate că preşedinţii vor să candideze cu gorile cu tot ca să nu se simtă singuri şi vulnerabili. Sau, ca feudalii de altădată, vor să se îngroape cu caii şi cu servitorii. La PSD, favoritul Congresului pare să fie dl Geoană despre care dl Guşă crede că ar putea câştiga din primul tur. S-ar putea să aibă dreptate - mai ales că dl Guşă e dezinteresat: l-a sfătuit pe dl Geoană în campanie gratis întrucât s-a declarat „prea scump“ pentru banii acestuia. O fi fost plătit din altă parte? În ruble? Căci dl Geoană mărturisea că are în fiecare zi o sută de milioane în buzunar. Şansele dlui Geoană au crescut şi din cauza adversarilor care s-au prezentat şi mai prost decât el: dl Năstase a ţinut-o numai în bancuri, ironii şi glume (ceea ce nu prea era cazul), dl Diaconescu aproape că nu s-a auzit iar dl Mitrea a fost prea agresiv. Degeaba a încercat dl Năstase să-şi convingă colegii că „nu e răzbunător“ aşa cum s-a zvonit şi că „nu le ia gâtul“ celor care l-au trădat fiindcă nu l-a crezut nimeni după ce s-a comparat singur cu un „doberman“. Aşa că s-a retras din cursă. Dl Antonescu are şansa aşadar să-şi păstreze idila cu dl Geoană şi după congrese întrucât împărtăşesc aceleaşi pofte: „desfiinţarea PD-L“. Nu degeaba era Antonescu supranumit cândva „câinele roşu“. Crin vrea ca PNL să rămână singur cu PSD. Le cunună dl Patriciu. De la Congresul din 3-5 martie, dl Antonescu îşi doreşte „măsuri care să întărească autoritatea preşedintelui“. Preşedinte jucător, adică. Atenţie la idele lui Marte! Cine sapă groapa altuia gropar se numeşte. Poate chiar groparul liberalismului. Ameninţat de dl Antonescu cu „desfiinţarea“, PD-L a păţit-o cu Fiscul: ANAF a descoperit că firmele miniştrilor Berceanu, Udrea şi Şeitan au datorii la stat şi se află în executare silită. C-aşa-i ANAFul, fără îndurare. Putea să le dea şi lor executare cu suspendare - şi ANAFură la sfârşit: căci mulţi fură, puţini se spovedesc.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one