Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Editorial: Sacul de box al lui Basescu

27 aprilie 2010

Victor Ponta si Crin Antonescu s-au obisnuit in asa masura sa fie scosi la tabla de Traian Basescu pentru a le pune nota 3, incat se comporta in consecinta. Au luat matricea comportamentului prezidential ca atare si nu au niciodata inspiratia sa-si creeze propriul joc, aparandu-se atacand, incercand sa-si construiasca un avantaj.

De la declararea Legii ANI ca neconstitutionala au trecut zece zile, timp in care presedintii PSD si PNL ar fi avut timp sa iasa in fata opiniei publice imbracati in camasa de lupta impotriva coruptiei, sa faca propriile propuneri, sa le lanseze in dezbaterea publica. Efectul mediatic ar fi fost consistent. Sau cel putin pozitiv.

Dar ambii lideri au incercat sa danseze batuta cu picioarele rupte. La o zi dupa decizia Curtii Constitutionale, Crin Antonescu a declarat ca efectele acesteia sunt supralicitate, pentru ca existenta legii nu a scos la iveala "foarte mari matrapazlacuri" - deduc ca averile demnitarilor, care cresc de la an la altul, sunt o bagatela.

La randul sau, Victor Ponta a afirmat ca PSD va sustine refacerea legii, dar "nu in forma vendetei politice pornite de Monica Macovei". La anemia malitioasa a liderului social-democrat a adaugat insa Radu Mazare, client al Agentiei: "o sa-i ia dracu' pe toti, cum i-a luat pe cei de la ANI".

Nicio viziune, doar franturi care au lasat impresia ca, pana la urma, ce mare scofala si cu averile? Nu traim in socialism, cand trebuiau aliniati toti pe curba de sacrificiu.

Dar Traian Basescu nu putea lasa subiectul alandala si a chemat partidele la Cotroceni sa rada de ele. Si de aici, scenariul putea sa-l scrie orice copil de clasa a sasea. Era evident ca PSD va merge la discutii, pentru ca altfel ar fi dat posibilitatea sa fie atacat pe temele obisnuite: coruptie, baroni s.a.m.d.

Chiar si fara aceasta explicatie, Ponta mizeaza pe cartea unui partid serios, care cauta solutii si invata din greseli - capitalul negativ strans dupa refuzul participarii, alaturi de Traian Basescu, la consultarile de la Parlament pe marginea Legii Educatiei i-a fost invatatura de minte.

Era la fel de evident ca presedintele PNL nu va merge la discutii. Crin Antonescu nu poate depasi momentul in care seful statului si-a innoit mandatul, chiar daca orgoliul sau se repercuteaza asupra partidului.

Cu Ponta la sedinta si Antonescu in greva de constiinta, Opozitia tot n-a facut nimic. Traian Basescu i-a ironizat in egala masura. "Din cate stiu, sunteti partid parlamentar", i-a spus sefului PSD, care n-a gasit inspiratia decat sa se autoironizeze: "Inca mai suntem" - aluzie la dezertarile din ultima perioada.

"Inteleg ca unii se surmeneaza foarte repede, n-au anduranta la lucru indelungat, dar asta nu ma deranjeaza. Probabil dupa-amiaza trebuie sa se odihneasca pentru a merge seara la televizor" - a spus despre Crin Antonescu. Iar cu propria persoana, presedintele a fost simpatic: "Inteleg ca pot sa dosesc apartamentul din Mihaileanu".

Pe lipsa de prezenta, sau cu o prezenta timida, Traian Basescu poate croseta linistit. Nici nu face vreun efort. Clientii sunt aceiasi, piesa e scrisa demult.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one