Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Editorial: Romania poate evita falimentu

4 mai 2010


Okazii.ro
Cand la semnalele proaste venite dinspre FMI, care in ciuda prognozei optimiste de la inceputul anului nu mai crede in iesirea Romaniei din recesiune in 2010, Crin Antonescu a scos pe piata un document intern al Minsterului de Finante, care ar pregati desfiintarea cotei unice, cresterea impozitului pe profit si dublarea valorii taxelor si impozitelor locale, buzunarele romanilor au inghetat.

Daca Sebastian Vladescu a admis existenta unor variante de lucru in sensul cresterii fiscalitatii, ministrii Radu Berceanu, Vasile Blaga si Adriean Videanu au respins ideea si au afirmat ca n-au auzit de o asemenea simulare, insa vehementa lor n-a fost de natura sa atenueze temerile.

In ciuda asigurarilor nici vorba, ca impozitele mai mari ar ingropa economia - si asa este - suntem constienti, cred, ca in situatia in care nici sindicatele, nici populatia si nici politicienii nu accepta reducerea cheltuielilor de personal, o solutie, in absenta banilor de investitii, este cresterea unui venit sigur. Inclin sa cred ca va fi vorba despre TVA.

Este insa riscant, deoarece consumul se afla pe o bucla descendenta. Ce solutie ar mai avea Guvernul? Sa vanda ceva - mai are sare, energie, niste servicii publice (Posta) - procedand la incununarea erorii guvernelor trecute, care au instrainat fara minte resurse care acum s-ar fi dovedit salvatoare. Grecii, insa, cu care ne comparam tot mai des, desi declinul are definitii diferite, nu au renuntat la insule si au acceptat un imprumut de 110 miliarde de euro cu promisiunea unei austeritati fara precedent. Cresterea TVA, marirea taxelor la combustibili, alcool si tutun, reducerea salariilor de stat si a pensiilor.

Auzim aceste solutii de ceva vreme si in Romania, dar populismul a impiedicat materializarea lor. S-a implinit un an de cand Ungaria a crescut TVA cu 5 la suta, a inghetat salariile, a redus pensiile si a scazut impozitul pe profit cu 5 procente, iar Cehia a scazut contributiile sociale, a investit in retelele de transport si a deschis un program de garantare de imprumuturi pentru IMM-uri, masura luata odata cu reducerea impozitului. Polonezii au mers si mai departe, si au impulsionat sectorul rezidential prin deductibilitatea dobanzilor, reducerea TVA si scutirea de la plata castigului de capital.

In timp ce alte state simt efectele masurilor nepopulare, Guvernul Boc are in fata aceeasi provocare ca in momentul investirii - cum sa tunda cheltuielile mostenite de la liberali - si constata efectele masurilor anti-criza ale lui Pogea, care prin instituirea impozitului minim si desfiintarea statutului microintreprinderilor a generat inchiderea a mii de firme si ingrasarea bugetului indemnizatiilor de somaj.

In conditiile in care incasarile la bugetul general consolidat continua sa scada, cheltuielile cu investitiile sunt mai mici cu o treime in primul trimestru, iar cele de personal cu numai 8 procente, iar a cincea transa de la FMI nu va mai merge pentru sustinerea deficitului bugetar, ci in pusculita BNR (avertisment facut in ianuarie), ramane de vazut ce tactica va adopta Guvernul pentru a convinge Fondul ca suntem in stare sa ne tinem de tintele stabilite fara sa ingropam economia, si nici o mare parte din populatie.

Oricat de nepopulare vor fi masurile, ele trebuie adoptate acum, fie si dintr-un calcul electoral. Cu cat mai tarziu, cu atat mai catastrofal va fi efectul. Pentru asta, insa, Emil Boc trebuie sa iasa in fata natiunii si sa anunte: e cu deranj, urmeaza iadul pe pamant. Cred ca romanii vor pricepe.
sursa http://www.ziare.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one