Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Vlădescu se teme de o revenire a crizei mondiale

19 mai 2010

Ministrul de Finanţe consideră că o revenire a crizei economice mondiale în ţările dezvoltate va fi dezastruoasă pentru România. Doar dacă în economia mondială nu vor exista "suprize", Guvernul nu va aplica un pachet suplimetar de redresare economică, care ar presupune mărirea de taxe şi impozite, potrivit Realitatea.net.

Sebastian Vlădescu este îngrijorat de evoluţia economiei mondiale. Ministrul de Fiananţe consideră că nici măcar nu poate fi făcută o estimare de creştere economică la nivel mondial şi este foarte posibil un "val 2" al crizei.

În sprijinul ideilor sale, Sebastian Vlădescu a decris modul în care a fost constituit Fondul Monetar European: "Miniştrii Finanţelor s-au întâlnit pentru a discuta despre un pact de ajutorare de 60 miliarde. Într-o singură zi, pachetul a crescut la 750 de miliarde. Economia mondială trece printr-o perioadă în care nu se pot face estimări".

"A spune că ieşim din criză în câteva luni este nerealist", a declarat ministrul de Finanţe, pentru că semnalele de pe pieţele internaţionale sunt îngrijorătoare. "Ce ar însemna o criză echivalentă cu cea din Grecia, dacă ar fi vorba de Italia, unul dintre cei mai mari parteneri economici ai României?", a întrebat retoric Vlădescu.

Ministrul de Finanţe speră însă într-o situaţie stabilă pe plan mondial, pentru ca România să nu fie nevoită să aplice noi măsuri de austeritate. "Dacă în economia globală nu există surprize, nu avem nevoie de majorări de taxe. Dacă creşterea e între 0 şi 2%, nu avem nevoie de măsuri suplimentare", a asigurat Vlădescu .Vlădescu: E greu să fii ministrul Finanţelor şi să te iubească oamenii

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a subliniat în cadrul emisiunii Ora de foc de la Realitatea Tv că în momentul de faţă "este în picioare" scrisoarea de intenţie către FMI şi că nu există abateri de la conţinutul acestui document. Vlădescu a punctat că măsurile de austeritate sunt luate în favoarea românilor care, deşi au strâns cureaua anul trecut, "nu pot să susţină un sistem bugetar şi de asistenţă socială care nu se ajustează".


Sebastian Vlădescu, ministrul Finanţelor, spune că decizia de a pune în aplicare conţinutul scrisorii de intenţie cu FMI "ne aparţine, inclusiv riscurile ei".

" Pentru că tot aţi început emisiunea precizând că sunt cel mai neiubit dintre pământenii români, aş vrea măcar să fiu înţeles. E greu să fii ministrul Finanţelor şi să te iubească oamenii. Ceea ce facem noi nu este ceva împotriva poporului român. Modul în care sunt prezentate lucrurile denotă un război al nostru cu poporul român. Anul trecut a existat un război al crizei economice cu o parte din poporul român. O bună parte din aceste măsuri sunt luate tocmai pentru că o bună parte din poporul român a suferit. S-au ajustat, au pierdut din venituri, au pierdut locuri de muncă. E vorba de cei care plătesc taxe şi impozite, aceşti oameni nu pot la nivelul funcţionării economiei româneşti nu pot să susţină un sistem bugetar şi de asistenţă socială care nu se ajustează", a declarat Vlădescu.

Ministrul Finanţelor a afirmat că cifrele privind restituirile de TVA din primul trimestru al acestui an sunt mai mari decât cele din primul trimestru al anului trecut. Acesta a mai precizat că în scrisoarea de intenţie cu FMI există clauze cu privire la reducerea arieratelor din sectorul bugetar.

sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one