Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Vanzarea unei firme cu datorii, fara un control fiscal prealabil, ar putea aduce pana la doi ani de puscarie

5 mai 2010
Anca Dumitrescu
Vanzarea unei firme cu datorii nu se va mai putea realiza fara un control financiar-fiscal prealabil, potrivit unei initiative legislative dezbatute in prezent de Parlament. Nerespectarea acestei obligatii ar putea aduce pana la doi de ani puscarie.

Conform acestui proiect, la vanzarea firmelor care au datorii, legea va interzice, sub amenintarea sanctionarii cu inchisoarea de la 6 luni la doi ani, cesionarea actiunilor unei firme fara efectuarea in prealabil a unui control financiar-fiscal pentru depistarea unor eventuale datorii.

”Se interzice cesionarea ori instrainarea sub orice forma a actiunilor, cu exceptia celor care fac obiectul tranzactiilor pe piata de capital ori a partilor sociale sau a activelor fixe ale contribuabililor, fara a fi adusa la cunostinta autoritatii fiscale competente, in vederea efectuarii controlului financiar-fiscal, cu cel putin 45 de zile inainte de realizarea operatiunii de cesionare sau instrainare.”

Totodata, proiectul de act normativ prevede ca nerespectarea acestei prevederi va fi pedepsita cu inchisoare de la 6 luni la doi ani.

Potrivit expunerii de motive a proiectului, pana in acest moment in Romania nu s-a ajuns niciodata sa se mai recupereze vreo suma de bani de la firmele sau cumparatorii firmelor cu datorii.

Initiatorii proiectului spun ca metoda prin care poti scapa de o firma cu datorii e simpla si legala: oamenii de afaceri care acumuleaza datorii imense la firmele pe care le administreaza vand afacerea unui offshore care nu raspunde legii sau Fiscului din Romania. Firma offshore primeste un comision de 10-20 % din valoarea datoriilor.

In prezent, lichidarea voluntara trebuie solicitata la ONRC, in urma unei hotarari a conducerii societatii prin care s-a stabilit desfiintarea acesteia, dupa care in doua-trei luni firma respectiv este radiata, la finalul parcurgerii etapelor prevazute de lege. Societatile cu actionar unic, precum si cele in care actionarii cad de comun acord cu desfiintarea firmei nu au nevoie de un lichidator autorizat in acest sens.

In prima etapa a procesului de lichidare se face o inventariere a bunurilor si apoi o lista a creditorilor. Daca insa evidenta acestora nu este tinuta corect, firma poate fi lichidata fara plata datoriilor, care nu reies din actele acesteia.
sursa :http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one