Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Unde se munceşte mai mult, la stat sau la privat?

23 mai 2010

Autor: Oana Ţepeş Greuruş
Situaţia economică grea din ultima perioadă a readus în discuţie clivajul stat versus privat. Cine munceşte mai mult? Cine are mai mult de suferit de pe urma recesiunii? Angajaţii de la stat sau cei din privat? Primii ar răspunde că ei. Li se taie 25% din salariile şi aşa mici, şi în plus îi paşte disponibilizarea. Dintr-un loc călduţ sub aripa ocrotitoare a statului, job-ul bugeatarilor s-a transformat într-unul tot mai nesigur. Privaţii în schimb spun în cor că măsurile de austeritate i-au lovit încă de la începutul lui 2008, când patronii făceau deja reduceri de personal şi tăieri drastice de salarii şi cheltuieli.

„Unii muncesc, alţii protestează”

Protestul de miercuri din Capitală a adunat 30.000 de bugetari chiar sub nasul angajaţilor de la multinaţionalele cu sedii în „zgârie norii” din Piaţa Victoriei. „Sectorul privat munceşte şi angajaţii de la stat protestează. Ei zic că pentru întreaga Românie”, remarca indignată de haosul din faţa Guvernului angajata unei firme private.
SONDAJ

Ar trebui să muncim mai mult şi să protestăm mai puţin?

Da
Nu
Nu ştiu/nu mă interesează
Rezultate
Mesajul ne-a atras atenţia. Este oare o atitudine corectă? Faptul că angajaţii de la privat nu dispun de arma ameninţării cu greve şi proteste în lupta cu angajatorul justifică criticile acestora la adresa celor care sunt în slujba statului?

Articolul despre protestul care s-a vrut cel mai mare din ultimii ani a adunat şi pe evz.ro sute de comentarii.

“Cum de toate sindicatele astea de cacao de la noi funcţionează doar în insituţiile de stat? Cum de ele sunt practic inexistente în economia privată? Cum de au ajuns toţi leaderii centralelor sindicale putrezi de bogaţi? Ei pe cine reprezintă? Toată mascarada asta sindicală e de fapt o mârlănie prin care o samă de oameni care au învăţat să speculeze disperarea prostimii din care scot bani frumoşi. În definitiv e ceva natural. Dacă nu i-ar jumuli ei pe mofluji, s-ar găsi alţii care să o facă”, remarcă un cititor evz.ro.
Reacţii a stârnit şi protestul de la Atena care a urmat la o zi după cel de la noi. O manifestaţie mult mai vocală şi mai aprigă. Unii au lăsat să se înţeleagă că ar trebuie să pune mâna să muncim în loc să ieşim în stradă.
“Deci la ei au ieşit 100.000 în stradă când populaţia Greciei este jumătate din cea a României.Un calcul simplu ne arată că la noi au ieşit de 6 ori mai puţin . De fapt ce să ne mai mirăm! Românii nici la Revoulţie nu au ieşit… erau pur şi simplu acolo din întâmplare”, spune un alt cititor evz.ro care semnează “Sindicalistul”.
“Ar fi bine să ne comparăm cu germanii, cu japonezii sau cu popoarele nordice. Vrem să avem o ţară prosperă, un viitor pentru copii, să nu ne mai fie ruşine în Europa, aceste obiective se realizează doar prin muncă. Grecii nu dau pe-afară de hărnicie, sunt un exemplu de atitudine greşită în faţa problemelor cu care se confruntă ţara lor”, conchide un alt cititor.
Ce părere aveţi, unde se munceşte mai mult, la stat sau la privat? Cine ar trebuie să ne înveţe lecţia ieşirii din criză dincolo de măsurile luate de guvernanţi? La ce naţiune ar trebui să tragem cu ochiul?
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one