Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Un nou val de hoteluri la vânzare loveşte litoralul

23 iulie 2010


Aproximativ 40 de unităţi de cazare de pe litoral încearcă să-şi găsească cumpărători prin intermediul agenţiilor imobiliare, du pă ce proprietarii acestora au decis să renunţe la ele ca urmare a scăderii puternice a numărului de turişti şi a crizei economice pre lun gite.

La nivel naţional se poate vorbi, fără exagerare, despre o explozie a numărului de unităţi cu destinaţie turistică scoase la vânzare. Potrivit unui studiu realizat de imobiliare.ro, în ţară sunt nu mai puţin de 344 de anunţuri de vânzare de pensiuni şi hoteluri, în creştere cu 60% faţă de primul trimestru al acestui an. Acelaşi studiu arată că în staţiunile de la Marea Neagră ar fi puse la vânzare 20 de unităţi de cazare, mai multe cu 5% faţă de primul trimestru. O analiză a Capital arată însă că numărul lor este cel puţin dublu.

Cumpărătorii întârzie să apară

Printre cele mai ieftine se numără o unitate de 12 camere din Năvodari, cu un preţ de pornire de 270.000 de euro. La capătul opus se află hotelul Riviera din Mamaia, clasificat la trei stele, şi deţinut de omul de afaceri vâlcean Ion Tudor. Preţul? Aproximativ 21-22 de milioane de euro. Hotelul este scos la vânzare încă de anul trecut, dar ofertele primite nu s-au apropiat de suma solicitată de proprietar.

La jumătate din suma Rivierei se vinde şi complexul Dunărea, din Eforie Nord, clasificat la trei stele. Acesta a fost renovat anul trecut, în urma unor investiţii de 5,5 milioane de euro, bani proveniţi din credite. Până de curând, complexul (format din 27 de clădiri) se vindea cu şase milioane de euro, însă agenţia imobiliară care interme diază afacerea spune că „proprietarul acceptă o negociere a preţului“. Contactat de Capital, directorul hotelului, Raluca Zaharia, a declarat că „preţul de şase milioane de euro este vechi şi că, în urma investiţiilor făcute anul trecut, preţul de vânzare poate fi chiar dublu“. Complexul se întinde pe 20.000 de metri pătraţi, iar gradul de ocupare în ultima vreme depăşeşte 90%. Însă posibilii cumpărători întârzie să apară.

În sudul litoralului, oferta este şi mai bogată. În Saturn, de exemplu, se vinde un hotel cu 1,5 milioane de euro, preţ negociabil. În Venus, unul dintre cele mai apreciate hoteluri, Sunquest, îşi caută şi el cumpărător. La concurenţă sunt şi alte unităţi, deci, greu de spus dacă va avea succes. În Neptun, agenţiile imobiliare au scos la vânzare, printre alte unităţi, şi hotelul Dacia, clasificat la două stele. Preţul de pornire: 1,9 milioane de euro. „Suntem în negociere cu un client din Iaşi care este interesat să-l achiziţioneze. A oferit 1,7 milioane de euro“, a declarat pentru Capital un reprezentant al unei agenţii imobiliare.„M-aş bucura ca aceia care vor să cumpere unităţile de cazare să aibă experienţă în turism. A fost interesat de litoral şi un miliardar rus care are unităţi în Italia, Bulgaria, Turcia etc., dar nu s-a materializat nimic“, spune Nicolae Bucuvală, preşedintele Asociaţiei Hotelierilor de pe litoral. „Doar ce-i care nu pot să facă faţă turismului se decid să vândă. Sunt cei care le-au luat la licitaţii“, adaugă acesta, menţionând că, personal, este interesat să achiziţioneze un nou hotel pe litoral anul acesta. De asemenea, potrivit unui agent imobiliar din Constanţa, câţiva investitori polonezi s-au interesat de complexurile Britania 1 şi 2, din Eforie Nord, însă s-au „speriat“ de sechestrele puse pe unităţile de cazare.

Preţurile intră la apă, vrând-nevrând

Preţurile la care au fost scoase la vânzare hotelurile au suferit ajustări pe măsura trecerii timpului, în încercarea de a le face mai ofertante pentru investitori. „Hotel Ovidiu din Neptun a fost scos la vânzare, în martie, cu 2,1 milioane de euro. În mai, proprietarul a lăsat din preţ până la 1,9 milioane de euro, iar acum cere şi mai puţin“, spune Daniel Crainic, marketing manager al imobiliare.ro. Un alt hotel din Costineşti, care se vindea la începutul anului cu 2,6 milioane de euro, are acum preţul de 1,35 milioane de euro, şi acesta negociabil. Cele mai multe hoteluri scoase la vânzare sunt din staţiunile Mamaia şi Eforie Sud.

21 mil. euro este preţul cerut de proprietarii hotelului Riviera din Mamaia. În prezent, este cel mai mare preţ cerut pentru un hotel de pe litoral

20 unităţi de cazare de pe litoral sunt scoase la vânzare, potrivit imobiliare.ro. Oferta „chilipir“ este un hotel din Năvodari, care se vinde cu 270.000 de euro

De vânzare

Dacia Hotelul clasificat la două stele şi situat în staţiunea Neptun este scos la vânzare pentru suma de 1,9 milioane de euro. Unitatea are 176 de camere duble, două săli de conferinţe, restaurant şi parcare proprie.Dunărea Complexul hotelier de trei stele aflat în staţiunea Eforie Nord a fost renovat anul trecut. Potrivit direcţiunii hotelului, preţul de vânzare este de aproximativ 10 milioane de euro. Complexul se întinde pe o suprafaţă de teren de două hectare.Riviera Hotelul din Mamaia, clasificat la trei stele, este la vânzare de mai bine de un an, iar preţul cerut depăşeşte 20 de milioane de euro. Unitatea dispune de peste 200 de camere şi piscină.


sursa :http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one