Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Udrea: "Privatizarea turismului s-a făcut prost"

Autor: CAPITAL Online
Publicat: 12 Martie 2010
Vizionari: 61;

Privatizarea în domeniul turistic s-a făcut prost, iar statul a început să sprijine prin investiţii acest sector, ajuns înt-o situaţie dezastruoasă, abia din 2009, spune ministrul de resort Elena Udrea, răspunzând afirmaţiilor reprezentanţilor TUI, care plasează România cu 7-8 ani în urma Bulgariei.

"Într-adevăr, privatizarea sectorului turistic în România s-a făcut prost, iar acum se văd consecinţele. În 2009, pentru prima dată, statul a sprijinit acest domeniu prin investiţii în infrastructura turistică şi sperăm că acţiunile nostre, care vor continua, să atragă şi investitori străini", a declarat Udrea agenţiei Mediafax.

Detlev Hohne, directorul turoperatorului german TUI pentru Maroc, România şi Bulgaria, a declarat că România este cu 7-8 ani în urma Bulgariei în ceea ce priveşte dezvoltarea turistică şi nu atrage investitori străini, statul vecin făcând progrese semnificative în urma procesului de privatizare.

"Bulgaria a făcut progrese semnificative în urma procesului de privatizare, dar România din păcate nu reuşeşte să atragă investitori străini. Mă refer aici şi la lanţurile hoteliere internaţionale, care lipsesc în România. În ceea ce priveşte dezvoltarea turistică, România este cu 7-8 ani în urma Bulgariei", a declarat Hohne pentru Deutsche Welle.

Ministrul Dezvoltării şi Turismului arată că turismul nu poate fi făcut fără promovare, iar sumele alocate în ultimii ani sunt infime în raport cu nevoile şi cu investiţiile în promovare realizate deja de alte ţări din regiune, concurente României.

"Pe plan intern sunt atacate toate eforturile făcute în ultima perioadă"

"Pentru a avea rezultate este nevoie de un efort susţinut, constant şi consistent. Este foarte ciudat cum pe plan intern sunt atacate toate eforturile făcute în ultima perioadă, tocmai de către cei care în 20 de ani au contribuit la starea dezastruoasă în care se găsea turismul românesc în 2009", a adăugat Udrea.

În 2006, grupul TUI a renunţat să mai aducă turişti în România şi a scos din cataloagele de promovare staţiunile turistice româneşti, nemulţumit de condiţiile de cazare, preţurile mari practicate de hotelieri, zgomotul şi lipsa curăţeniei din localităţile de pe Litoral.

TUI se reîntoarce însă în România în această primăvară, cu o cursă charter între Munchen şi Constanţa. Compania care va opera charterul, începând cu 18 mai, este Air Berlin.

SURSA: Mediafax
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one