Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Udrea anunta pretul locuintelor ANL. Doar 26.950 euro pentru doua camere. Vedeti aici celelalte preturi

Udrea anunta pretul locuintelor ANL. Doar 26.950 euro pentru doua camere. Vedeti aici celelalte preturi
Cristi Moga
16.02.2010 - 13:25

Ministrul Turismului si Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a anuntat astazi preturile locuintelor ANL, acestea variind de la 20.000 euro la 36.000 de euro.
Astfel, pentru locuintele de tip garsoniera, cu o suprafata de pana la 45 metri patrati, doritorii vor trebui sa plateasca 19.140 euro. Pentru o locuinta cu doua camere, cu suprafata de 45 metri patrati, pretul urca la 26.950 euro, in timp ce o locuinta cu trei camere si 70 metri patrati are un pret de 36.014 euro.
Pretul stabilit de minister este dat de preturile la care au fost facute licitatiile de construire din 2009-2010.

Din aceste evaluari este scazuta amortizarea locuintelor calculata la o durata de utilizare de 50 de ani.
De asemenea, Elena Udrea a declarat ca ministerul doreste sa modifice in sedinta de guvern de maine si durata minima pe care chiriasii ANL trebuie sa o fi petrecut in aceste locuinte. Astfel, locuintele ANL vor putea fi vandute chiriasilor care au stat cel putin un an in aceste locuinte si nu 3 ani.
In acelasi timp, ministerul isi propune sa permita celor care vor sa cumpere locuintele ANL sa accese programul prima casa, o decizie urmand a fi luata in sedinta de guvern de maine.
In prezent, exista 26.000 locuinte ANL, din care vor putea fi vandute 20.000.
sursa :http://www.zf.ro/Afla aici pretul locuintelor ANL. Vezi ce spune Elena Udrea

Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a declarat ca pretul de vanzare al locuintelor ANL pentru chiriasi va fi de 19.140 euro pentru o garsoniera, de 26.950 pentru un apartament cu doua camere si de 36.014 euro pentru unul cu trei camere, din care se scade o "amortizare"

"Pretul de vinzare este compus din valoarea de inlocuire la momentul prezent, din care se scade valoarea amortizarii a locuintei, calculata de la punerea in functiune a locuintei si pana in momentul vanzarii sale. De asemenea, valoarea de inlocuire este media ponderata a pretului rezultat din licitatiile derulate de ANL in semestrul II 2009, la care se adauga 10% pentru cheltuieli neprevazute", a precizat Elena Udrea, in cadrul unei conferinte de presa, potrivit NewsIn.

De exemplu, daca apartamentul ANL are trei camere si zece ani vechime, atunci amortizarea e de 700-800 euro anual, adica 60 euro pe luna. Daca respectivul chirias a locuit doi ani si jumatate in el, atunci din pretul maxim de 36.014 se va scadea o amortizare de 1.800 euro.

De asemenea, Elena Udrea a mai spus ca s-a redus termenul obligatoriu de locuit pentru chiriasii care doresc sa cumpere apartamentul ANL, de la trei ani la un an. Initial, aceste termen era de cinci ani.

"Incercam sa facilitam cumpararea acestor locuinte ANL de cei cei care le detin. Si vrem totodata sa stimulam sectorul constructiilor, care a fost destul de marcat de perioada de criza, dar si sa facem rost de fonduri pentru constructia de noi locuinte ANL", a mentionat Udrea.

In prezent, in Romania exista 26.000 locuinte ANL, din care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului isi propune sa vanda 20.000 locuinte.

sursa http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one