Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

TVA-ul va fi platit la incasarea facturii, nu la emiterea ei

1 aprilie 2010

Senatul a adoptat miercuri o propunere legislativa potrivit careia exigibilitatea platii TVA catre bugetul de stat va interveni la data incasarii sumelor facturate cu taxa pe valoarea adaugata si nu la emiterea ei, cum se prevede in prezent.

Propunerea legislativa reglementeaza modificarea Codului Fiscal, in sensul introducerii datei de incasare a facturii ca moment al exigibilitatii TVA datorate bugetului de stat, cuantumul taxei urmand a fi stabilit proportional cu valoarea incasarilor efective din totalul facturilor emise.

Potrivit proiectului, faptul generator pentru livrari de bunuri si prestari de servicii intervine la data incasarii contravalorii facturii. Exigibilitatea taxei intervine la data la care are loc faptul generator.

Avantaje ale noului sistem de plata a TVA

Potrivit notei de fundamentare a proiectului, implementarea noului mecanism de plata a TVA catre stat va aduce urmatoarele avantaje:
a) TVA colectata trebuie platita doar atunci cand vanzatorul incaseaza contravaloarea facturii, iar TVA deductibila devine exigibila din momentul achitarii valorilor facturate
b) Se elimina problema recuperarii TVA-ului achitat pentru facturile emise catre clientii care au intrat in insolventa. Conform legislatiei actuale TVA-ul se ajusteaza la data pronuntarii hotararii judecatoresti de inchidere a procedurii prevazute de legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei, hotarare ramasa definitiva si irevocabila
c) Agentii economici, in contextul crizei economice mondiale actuale, sunt intr-o situatie financiara dificila si se confrunta cu o lipsa cronica de lichiditati. Stabilirea justa a bazei impozabile - plata taxei in functie de incasari - ar duce practic la o situatie economica-financiara mai buna pentru acestia
d) De aceasta masura ar beneficia cel mai mult intreprinderile mici si mijlocii
e) Masura de impozitare propusa poate fi tratata corect in actualul sistem contabil existent prin utlizarea conturilor contabile analitice ori prin introducerea unor noi conturi
f) Sistemul se aplica si in alte state europene, experienta acestora aratand ca poate impulsiona conformitatea fiscala

Modificarile propuse vizeaza in acelasi timp inclusiv realizarea interesului statului in ceea ce priveste colectarea eficienta a taxei, aceasta contribuind la reducerea posibilitatii realizarii rambursarilor necuvenite(drepturi create artificial) de TVA, in conditiile in care, in prezent, se mai emit facturi intre diferiti agenti economici/contribuabili, cu interesul reducerii obligatiilor de plata fata de bugetul de stat ( prin operatiuni asa numite “optimizarea impozitarii” ori prin facturi emise de “firme fantoma”).

Inca o propunere privind sistemul de plata al TVA

Saptamana trecuta, Senatul a adoptat un alt proiect de lege care prevedea ca plata taxei pe valoare adaugata sa se faca dupa incasarea facturilor.

Propunerea legislativa avea ca obiect de reglementare modificarea alin.(1) art. 157 din Codul Fiscal, in sensul platii taxei pe valoare adaugata catre bugetul statului in termen de 30 de zile de la data incasarii contravalorii facturilor aferente serviciilor prestate sau produselor livrate si nu la emiterea lor.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one