Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Topul firmelor private executate silit pentru datorii la stat

Topul firmelor private executate silit pentru datorii la stat
Diana Drinceanu, Cristina Somanescu 03 Feb 2010, 12:00

În topul datornicilor executaţi silit pentru datorii la bugetul de stat, mai mari de 10 milioane de lei se află Galaxy Tobacco, cu peste 475 de milioane de lei, urmată de UCM Reşiţa, cu 118 milioane de lei şi de firmele fraţilor Micula, care, cumulat, adună datorii la bugetul de stat de peste 114,4 milioane de lei. Citeşte topul firmelor private care sunt executate silit pentru datorii la bugetul de stat, mai mari de 10 milioane de lei.

Galaxy Tobacco

Compania este fosta Societate Naţională Tutunul Românesc (SNTR) şi are datorii la stat de peste 475 de milioane de lei.

Privatizarea SNTR: Ping pong între stat şi InterAgro pentru ştergerea datoriilor de zeci de milioane de dolari

În 2004 AVAS vinde acţiunile fostului “Tutunul Românesc” câştigătorul licitaţiei fiind consorţiul Tobacco 2003/UE, format din firma italiană CTS Tobacco şi Galaxy Energy International din Insulele Virgine, controlată de Ioan Niculae, scrie Ziua. Firmele controlate de Niculae “câştigă” SNTR pentru 1.6 milioane de dolari, şi preiau o datorie de 11 milioane de dolari.
În 2007 sunt anunţate disponibilizări la fost SNTR. În 2009, InterAgro a suplimentat cu circa 40 de milioane de dolari capitalul social al Galaxy Tobacco, majorându-şi astfel participaţia la 53.72%. Ulterior, Niculae a fost despăgubit de ceilalţi acţionari în acelaşi cuantum, ieşind din acţionariatul companiei.

UCM Reşiţa

Firma are datorii la stat de peste 118 milioane de lei.
Cifra de afaceri a producătorului de motoare şi turbine a urcat cu 27% în primele 9 luni ale lui 2009, de la 97,4 de milioane de lei, la 123,4 de milioane de lei.
UCM Reşiţa are un capital social de 9,43 milioane lei, divizat în 94,27 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei. Acţionarul majoritar este INET AG care deţine 96,39% din companie. Societatea a fost constituită în anul 1991, odată cu transformarea fostei întreprinderi de stat ICM Reşiţa, iar în decembrie 2003 APAPS a vândut pachetul de 60,79% de acţiuni, pe care îl deţinea, companiei elveţiene INET AG şi Asociaţiei Salariaţilor.

UCM Reşiţa este listată la categoria de bază a BVB, cu simbolul UCM, iar valoarea de piaţă a companiei este de 30,64 milioane lei (7,14 milioane euro).

Fraţii Micula, datorii la stat de peste 114,4 milioane de lei

European Drinks- 13 milioane lei
European Food- 56 milioane lei
Transilvania General Import-Export -23 milioane lei
Scandic Distilleries- 22,4 milioane lei

Fraţii Micula, deţinătorii imperiului de carbogazoase de la Oradea, se află cu patru mari companii în topul firmelor private cu datorii mai mari de 10 milioane lei. European Drinks figurează cu datorii de peste 13 milioane lei, în timp ce European Food este dator cu mai mult de 56 de milioane lei. Fraţii Micula sunt o prezenţă obişnuită în rândul marilor datornici, dar de data aceasta datoriile au explodat. La sfârşitul lui 2008, European Food avea o datorie de 25 milioane lei, la jumătate faţă de cea din prezent.
Transilvania General Import-Export, o altă firmă a grupului, este prima înfiinţată de Ioan Micula şi are o datorie de 23 milioane lei. La Scandic Distilleries, datoriile au urcat de până la 22,4 milioane lei. Cetăţeni suedezi, Ioan şi Viorel Micula se află şi în topurile celor mai bogaţi afacerişti din România. În Forbes 500 Miliardari, cei doi ocupă poziţia a opta, cu o avere estimată la 400- 450 de milioane de euro.
Viorel Micula a precizat pentru The Money Channel că “altele sunt treburile mele cu statul, şi nu ştiu cine la cine datorează bani”.

Electroputere

Compania are datorii la stat de peste 114 milioane de lei.
Producatorul de locomotive Electroputere Craiova (EPT) este controlat de firma saudită Al-Arrab Contracting Company, care deţine 86.28% din capital, si este administrat de omul de afaceri Fati Taher.
Electroputere a înregistrat în T1 din 2009 o cifră de afaceri de 63.1 milioane de lei, dublu faţă de anul precedent, când s-a situat la nivelul de 28.3 milioane de lei.
După ce 500 de angajaţi au fost disponibilizaţi în 2009, încă 500 urmează să fie concediaţi, a declarat în ianuarie Adrian Dumitriu, directorul general al Electroputere.
ANAF a pus sechestru pe bunurile companiei.

Invest Romit, datorii la bugetul de stat de peste 105 milioane lei

Firma Invest Romit, cu sediul în Constanţa, este deţinută de Răzvan Olteanu (5%) şi italianul Mavio Matteo (95%). Societatea, înfiinţată la începutul anului 2007 nu a depus niciun bilanţ contabil la registrul comerţului sau Ministerul de Finanţe. Aceasta este singura afacere a italianului în România, în timp ce Olteanu figurează cu alte trei firme la Registrul Comerţului.

Cosmocorp

Firma are datorii la bugetul de stat de peste 76 de milioane de lei. Compania este specializată în importarea consumabilelor pentru echipamente de birou: copiatoare, imprimante, faxuri, aparate multifuncţionale, are sediul în Bihor şi este rulează 30 de milioane de euro anual.

Flenco International Real Group, peste 37 milioane lei

În funcţiune, sediu expirat şi bilanţul anul nedepus la registrul comerţului pe anul 2008. Acestea sunt informaţiile despre firma constănţeană înregistrată în 2006. Proprietarul este buzoianul de 23 de ani Cojocaru Cătălin Constantin. Aceasta este singura firmă înregistrată pe numele său. În 2008, cifra de afaceri a companiei ce derulează activităţi în agricultură a fost de aproape 33 milioane de euro. Profitul companiei a fost de 155.000 euro.

Lonelia Com- 32,8 milioane lei

Morad W. Ahmed (cetăţean irakian) şi Kianzad Behrang (cetăţean suedez) au înfiinţat firma Lonelia Com în februarie 2008. Firma ilfoveană (localitatea Căţelu) se află deja în topul firmelor private executate silit pentru datorii de mai mari de 10 milioane de lei.

Artema Fruct, datorii de 31,5 milioane lei

Cu sediul în Buftea, judeţul Ilfov, firma Artema Fruct este deţinută de doi oameni de afaceri irakieni: Haider Mundher Abbas Al-Shokan şi Ali Mohammed Hasan Hassoon Hassoon. Firma a fost înfiinţată în 2007 şi nu a depus niciun bilanţ anul la Registrul Comerţului.

Energoconstrucţia, aproape 30 de milioane de lei

Compania de construcţii Energoconstructia este unul dintre cei mai mari jucatori locali din piaţa de profil. Lucian Naidin controlează 25% din acţiunile Energoconstrucţia, Constantin Tăbăcaru (director tehnic), deţine o participaţie de 23%, Ana Olarescu (director economic al unei filiale ale companiei), 10%, şi Cazacu Emilian (membru CA), cu 6,1%. Restul acţiunilor se află în posesia a 1.300 de persoane fizice. Printre clientii cei mai importanti ai Energoconstructia se numără combinatele Energetice de la Rovinari, Craiova si Turceni, Electrocentrale Bucuresti, Compania Nationala de Investiţii, CET Braşov, CET Iaşi, RAAN Drobeta Turnu-Severin.

Astra Vagoane Arad, peste 27 de milioane de lei

Cel mai mare producător de vagoane de marfă din România, Astra Vagoane Arad fabrică vagoane de marfă tip cisternă, platformă şi vagoane de marfă din inox. Societatea face parte din grupul Internaţional Railway Systems – IRS, controlată de Cristian Burci şi are datorii la bugetul de stat de peste 27 de milioane de lei.
Compania americană Trinity Industries a cumpărat un pachet de 70% din acţiunile societăţii Astra Vagoane Arad în 1999, valoarea totală a tranzacţiei situându-se în jurul sumei de 100 de milioane de dolari. Trinity Industries a încheiat în 2006 un acord definitiv de vânzare a diviziei sale europene din domeniul căilor ferate, care include fabrica de vagoane Astra Arad, catre firma International Railway Systems (IRS) din Luxemburg, condusă de omul de afaceri Cristian Burci.

Urban, datorii de 22,6 milioane lei

Firma "regelui" gunoaielor din Vâlcea, Teodor Florescu, are o datorie ce depăşeşte 22 de milioane de lei. Firma are în derulare un contract încheiat cu Primăria Municipiului Vâlcea încă din 2006.

Ashroich Romania

Firma a fost înfiinţată în 2003, are sediul în Bucureşti, şi are patru administratori, un cipriot şi trei israelieni. Firma Ashroich Romania are datorii la stat de peste 14 milioane de lei. Firma a avut 332 de angajaţi în 2008, o cifră de afaceri de 152 de milioane de lei şi profit de 0,5 milioane de lei, datorii de 131 de milioane de lei şi un capital social de 710 mii de lei.

Proges, peste 14 milioane lei

Unul din cei mai importanţi jucători din sectorul de materiale de amenajări interioare, Proges este prezent pe piaţă din 2002. Compania este deţinută în proporţii egale de oamenii de afaceri Claudiu Ilonta, Cristian Sim şi Cristian Copăcean. În 2008, firma a derulat afacerii de aproape 235 mil. lei şi a avut un profit net de 1,1 milioane lei.

Astra Bettings

Astra Bettings, cel mai mare operator de pariuri şi jocuri de noroc din plan local a anunţat în august 2009 că şi-a suspendat temporar activitatea de pariere şi de operare a maşinilor electronice cu câştiguri, după ce Ministerul de Finanţe nu i-a reînnoit licenţa, din cauza datoriilor la buget. Comisia de autorizare a jocurilor de noroc din cadrul Ministerului Finanţelor Publice (MFP) a decis în 31 iulie să revoce licenţa de organizare a jocurilor de noroc a Astra Bettings, din cauza restanţelor de 10 milioane de lei la buget, scrie Newsin. Firma are acum datorii la stat de peste 13 milioane de lei şi este în faliment.

Aldrinks – peste 11 milioane lei

Aldrinks este controlată de omul de afaceri băcăuan Beca Benoni (peste 65% din acţiuni) şi Ovidiu Tender, prin intermediul companiei Carom. Firma are ca obiect de activitate distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice. Principalele afaceri ale lui Tender sunt derulate în industria producătoare de echipamente, farmaceutice, imobiliare şi turism. Acţionarul majoritar al companiei, Beca Benoni, este cunoscut pentru implicarea în dosarul Banca Transilvania. Potrivit presei locale, Beca Benoni este un apropiat al PSD Bacău.
sursa http://www.money.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one