Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Tănăsescu vede în viitor creşterea economică a României

2 aug 2010


Autor: Teodora Vasâlca
În 2011 vom avea o creştere economică "bună", susţine Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI. Pentru 2010, prognozele sunt însă tot mai pesimiste.

O veste bună şi una rea. După doi ani de recesiune, România va înregistra o creştere economică "bună" anul viitor, avansul PIB urmând să fie susţinut de exporturi şi consum, estimează reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu. În schimb, perspectivele pentru 2010 sunt mai sumbre.

"Va fi o creştere economică bună, după doi ani de recesiune", a afirmat Tănăsescu, citat de Mediafax.

"Nu poţi scădea la infinit"

Declaraţiile sale vin să le întărească pe cele făcute la începutul săptămânii trecute de şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks. El a spus că în 2011 este posibilă o revenire pe creştere a PIB-ului.

De asemenea, într-un interviu acordat recent EVZ, ministrul economiei, Adriean Videanu, a declarat că se aşteaptă la o revenire pe plus anul viitor.

Specialiştii contactaţi de EVZ sunt însă mai rezervaţi în estimări. "O creştere economică bună este una care depăşeşte 1%, care este vizibilă, nu poate fi contestată", ne-a declarat fostul ministru de finanţe Daniel Dăianu.

El a adăugat însă că procesul investiţional este firav la noi, iar consumul nu are din ce să fie relansat, astfel încât "e greu de spus ce se va întâmpla cu economia". La rândul său, Lucian Anghel, economistul-şef al BCR, susţine că "ar trebui, în condiţii normale, să revenim la creştere economică în 2011. Venim după doi ani de scădere economică şi nu poţi scădea la infinit".

"În 2011 va fi creştere economică dacă economia mondială îşi revine şi, concomitent, vom avea politici coerente pentru atragerea capitalurilor străine", spune Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR.

Mai pesimişti pentru acest an

Pe de altă parte, prognozele pentru 2010 s-au înrăutăţit. Astfel, de la minus 0,5%, cât estima FMI în luna mai, varianta actuală este de scădere cu aproape 2%.

"Evoluţiile economiei pot să confirme că pentru acest an va fi un desen al economiei undeva în jurul cifrelor anunţate de ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu (minus 1,7-1,9% - n.r.)", a afirmat Tănăsescu.

AŞTEPTĂRI

Boc: Şomajul va fi în creştere în 2010

Guvernul estimează o creştere a şomajului până la finele anului, scăderea din ultimele luni fiind conjuncturală, determinată de perioada de vară, a declarat, ieri, premierul Emil Boc.

El a adăugat că execuţia bugetară pe primul semestru indică o înrăutăţire a situaţiei bugetului de asigurări sociale pentru şomaj, prin dublarea cheltuielilor.

Boc a explicat şi că scăderea economică din acest an va fi mai mare faţă de nivelul anticipat anterior din cauza deciziei Curţii Constituţionale, care, indirect, a impus creşterea TVA, a inundaţi ilor şi a contextului internaţional, redresarea economică fiind aşteptată în 2011.
sursa :www.evz.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one