Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Tănăsescu: Economia va creşte în fiecare an cu 5-6% începând din 2012

Tănăsescu: Economia va creşte în fiecare an cu 5-6% începând din 2012
Autor: CAPITAL Online
Publicat: 28 Ianuarie 2010
Vizionari: 163;

Economia României are un potenţial de creştere de 5-6% anual, nivel pe care îl va atinge în 2012, a declarat joi reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, care estimează pentru acest an un avans al PIB între 1,3-1,5%.

"Sunt optimist, dar depinde de noi cum vom recupera ce am pierdut în ultimul an şi cât de repede vom reuşi să atingem potenţialul de 5-6% creştere economică pe care România o are. Previzionez pentru acest an o creştere economică de 1,3-1,5%, o accelerare în 2011, urmând ca în 2012 să ajungem la potenţialul pe care îl are România de 5-6%", a spus Tănăsescu, la un seminar pe teme economice.

El a arătat că România nu va mai avea creşteri mari ale economiei ca în anii de dinainte de 2009, dar este necesar ca aceste avansuri să fie durabile.

"Fiecare creştere trebuie să fie ca o cărămidă. Principala lecţie pe care ar trebui să o învăţăm din criză este să sa fim disciplinaţi, iar când avem o reuşită, să o păstrăm, nu să o evaporăm pe lucruri care nu au ce căuta într-o economie de piaţă", a adăugat Tănăsescu.

Creştere timidă în acest an

Reprezentantul României la FMI a mai arătat că în acest an creşterea economică va fi timidă, semnele revenirii fiind date de evoluţia exporturilor şi creşterea producţiei industriale.

"Segmentele care conduc la această idee sunt legate de exporturi, care au început să funcţioneze, creşterea producţiei industriale, de oţel. Sunt semne încurajatoare. În acelaşi timp, riscurile există şi sunt legate de disciplina şi de viteza de reformare. Tonul dat de stat, dacă nu va fi ferm, va crea confuzie în rândul investitorilor", a mai spus Tănăsescu.

SURSA:Mediafax
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one