Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Subvenţionarea creşterii preţului la gigacalorie, aprobată de CGMB

Subvenţionarea creşterii preţului la gigacalorie, aprobată de CGMB
27-ianuarie-2010

Consilierii generali au aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre prin care municipalitatea subvenţionează mărirea preţului la gigacalorie, astfel încât bucureştenii să plătească acelaşi preţ, ca în 2009, la energia termică.

Pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Consiliului General a Municipiului Bucureşti (CGMB) s-a aflat şi proiectul privind majorarea tarifelor de energie termică livrată populaţiei şi agenţilor economici, practicate de RADET Bucureşti, în acest proiect fiind inclusă şi subvenţionarea de către Primăria Capitalei a preţului la gigacalorie, astfel încât bucureştenii să nu suporte mărirea acestui preţ.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, după aprobarea proiectului, că, în cazul în care ELCEN va decide o altă mărirea a preţului gigacaloriei, municipalitatea nu va mai avea resurse pentru a suporta acest lucru.

Astfel, la cele aproximativ 450 de milioane de lei pe care Primăria Capitalei le plătea pentru subvenţionarea creşterii preţului gigacaloriei se mai adaugă alte aproximativ 100 de milioane de lei reprezentând ultima majorare a acestui preţ.

"Doresc să anunţ cetăţenii Capitalei că facturile pe luna ianuarie 2010 nu vor depăşi valoarea celor din ianuarie 2009", a spus directorul RADET, Mihai Becheanu, luni, la Comandamentul de deszăpezire de la Primăria Capitalei.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, în 12 ianuarie, după o întâlnire pe care a avut-o cu reprezentanţii sectoarelor, că municipalitatea va suporta creşterea de 8,3% a preţului la gigacalorie, astfel că bucureştenii nu vor plăti majorarea.

Declaraţia fusese făcută după ce, în urmă cu o zi, se anunţase că tarifele la energia termică livrată de ELCEN în Bucureşti şi Constanţa au fost majorate, la 1 ianuarie, cu 9%, respectiv 10%, printr-o decizie a Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), adoptată la sfârşitul anului trecut, pe baza solicitărilor companiei.
sursa http://www.mediafax.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one