Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Stiglitz: Masurile de austeritate, calea sigura catre dezastru

24 mai 2010

Europa se va indrepta spre un dezastru daca insista pe masurile de austritate, considera Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru economie in 2001, fost consilier economic al presedintelui Bill Clinton si fost economist sef al Bancii Mondiale.

Cunoscut pentru pozitia sa critica fata de marile institutii financiare internationale, mondializare si monetarism, Stiglitz crede ca sunt mai mai multe optiuni pentru a rezolva problemele, printre care crearea unui fond de solidaritate.

"Azi, Europa vrea un plan coordonat de austeritate. Daca va continua pe acest drum, se indreapta spre dezastru. Stim, dupa Marea Depresiune din anii '30, ca asa ceva nu trebuie facut. Europa are nevoie de solidaritate, de empatie, si nu de austeritate, care duce la cresterea somajului si la accentuarea depresiunii. In SUA, cand unul dintre state este in dificultate, toate celelalte se simt implicate. Suntem cu totii in aceeasi barca. Viabilitatea proiectului european este amenintat, mai intai de toate, de lipsa de solidaritate", a afirmat Stiglitz pentru publicatia Le Monde.

Europa are mai multe optiuni pentru a-si rezolva problemele, printre care crearea unui fond de solidaritate. Acest fond, alimentat in perioadele de calm, va permite ajutarea tarilor cu probleme, a adaugat el.

Referitor la moneda unica europena, Stiglitz apreciaza ca Europa se indreapta catre o directie gresita.

"Adoptand euro, statele zonei euro au renuntat la doua instrumente de politica economica: cursul de schimb si ratele dobanzilor. De aceea trebuie gasit un mod de adaptare la conjuctura si nevoi, mai ales ca autoritatile de la Bruxelles nu a ajuns prea departe in privinta reglementarii pietelor, considerate omnipotente", a afirmat laureatul premiului Nobel.

Stiglitz considera, totodata, ca deprecierea euro este un lucru foarte bun pentru Europa, de care vor beneficia cel mai mult Franta si Germania.

"Este cel mai bun lucru care putea veni, de care Grecia si Spania, pentru care turismul reprezinta o sursa importanta de venituri, pot beneficia, de asemenea", a adaugat economistul.

In ceea ce priveste problemele fiscale ale unor state din zona euro, Stiglitz apreciaza ca scenariul cel mai probabil este intrarea in incapacitate de plata.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one