Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Statul, acţionar majoritar la Petromidia

Simona Diaconu
Miercuri, 10 Martie 2010
Executivul face diverse scenarii legate de recuperarea datoriei de 2,4 miliarde de lei de la Rompetrol.

Potrivit proiectul programului de convergenţă pentru perioada 2009–2012, întocmit de Guvern, se ia în calcul şi recuperarea doar a jumătate din sumă, deoarece Rompetrol nu are lichidităţi pentru a plăti datoria scadentă în septembrie.

Premierul Emil Boc, a declarat aseară, la OTV, că, în această situaţie, statul ar putea redevi acţionarul majoritar al rafinăriei Petromidia.
“Am înţeles că este şi un scenariu că statul român ar putea ajunge majoritar din nou la acea rafinărie, dar aici trebuie trebuie respectată procedura legală, atât şi nimic mai mult”, a spus Boc.

Premierul a confirmat că statul se bazează pe banii pe care îi va încasa de la Rompetrol pentru a alimenta bugetul.

Guvernul se bazează pe sumele din datoria Rompetrol ca sursă de venituri la bugetul de stat, dar este şi un scenariu în care statul român ar putea ajunge din nou acţionar majoritar la rafinăria Petromidia, a declarat, marţi seara, premierul Emil Boc.

Întrebat, la OTV, dacă statul va încasa în acest an banii în contul datoriilor Petromidia, Boc a arătat că mizează pe acest lucru.

În octombrie 2003, Guvernul a transformat restanţele bugetare acumulate de Petromidia, cifrate la 603 milioane de dolari, inclusiv dobânzi şi penalităţi, în obligaţiuni.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one