Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Solutie la criza: reformarea intregului sistem economic si financiar

21 mai 2010

Patronatele si sindicatele considera ca in cel mult o luna vor fi majorate cota unica si TVA daca se aplica masurile Cabinetului Boc Programul antievaziune discutat ieri de guvern nu va face decat sa sufoce oamenii de afaceri bun-platnici

Reprezentanti ai patronatelor si sin di c­atelor, analisti economici, dar si par la men tari au raspuns ieri invitatiei lan sate de „Financiarul” si „Saptamana Finan cia ra” si au discutat, la aceeasi masa, despre masurile concrete care ar putea duce la depasirea crizei existente in acest moment in Romania si la relan sarea economica. Opi nia majoritara a fost aceea ca exista mai multe solutii alternative la masurile de austeritate anuntate de Cabi netul Boc.

Cei mai critici au fost repre zentantii sin di catelor si cei ai partidelor din opozitie care au avertizat ca, odata apli cate pro pu nerile actualului Executiv, efectele vor fi exact contrare asteptarilor actualului gu vern si de fapt vor duce la adancirea crizei economice.

Din aceeasi categorie
» De frica blocajului financiar, companiile nu mai accepta platile cu bilete la ordin
» Taxarea inversa si plata TVA la vama falimenteaza importatorii
» Industria tipografica din Romania cauta oportunitati la Birmingham
» Chiriile magazinelor centrale s-au ieftinit cu pana la 45% in doi ani
» Pentru a patra oara in acest an, Grecia este paralizata de greva generala
„Scaderea salariilor, a pensiilor si a celor lalte alocatii va duce la scaderea con­sumului pe familie cu 15%, respectiv o scadere a PIB cu 1,5%. Efectul va fi ca, in 2010, diminuarea PIB sa fie intre mi nus 0,7% si 5,5%, ceea ce va duce la sca derea eco nomica si parjolirea sectorului privat”, a declarat Mircea Geoana, prese dintele Sena tului. „Masurile guvernului acuti zeaza criza, nu sunt o solutie. Iar masurile an­ticriza, ca de exemplu «Prima casa», nu pot fi puse in practica”, a aratat si liderul Car tel Alfa, Bogdan Hossu. Pe langa pro punerile deja facute de sindicate, precum inghetarea pen sii lor sau cresterea sala riului minim pe eco nomie, Hossu a atras atentia ca este ne voie de masuri con crete care sa sti­muleze crearea lo curilor de mun ca.

Tot despre nevoia de incurajare a mun cii a vorbit si Cristian Parvan, secre tar ge ne ral al AOAR. El a atras atentia ca, in afara de pensionari, care nu ar trebui obligati la masuri de austeritate, pentru res tul categoriilor sociale, fie ca sunt so meri, protejati sociali sau angajati, „tre bu ie sa incurajam mun ca, pentru ca sunt doar 3,7 mil. contri­buabili”.
Guvernul nu a raspuns invitatiei

Singurul reprezentant al partidelor de guvernare care a fost prezent la dezba tere, deputatul PD-L Valeriu Ta bara, a precizat inca de la inceput ca vorbeste doar in nume personal, nu in numele partidului, iar dupa scurt timp a parasit sala, in urma unui schimb de replici cu Maria Grapini. Prezentam mai jos cele mai impor tante idei expuse de catre invitatii pre zenti la dezbatere.

Bogdan Hossu, lider Cartel Alfa: „Este nevoie de masuri concrete care sa stimuleze crearea locurilor de mun ca. In prezent, politicile active in dome niul fort elor de munca lipsesc cu desavarsire”.

Cristian Parvan, secretar general al AOAR: „Suntem categoric impotriva atacarii sistemului de pensii pentru simplul motiv ca pensionarii nu au foarte multe solutii. Pentru restul categoriilor sociale, fie ca sunt someri, protejati sociali sau angajati, tre­buie sa incurajam munca, pentru ca sunt doar 3,7 mil. contri buabili. Solutii ca aceea pri­vind impozi tarea luxului dau foar te bine, dar nu vor avea rezultate concrete.”

Eugen Nicolaescu, deputat PNL: „Guvernul se angajeaza prin memo ran dum sa nu promoveze Legea fali men tului personal. Din contra. O ase menea lege ar introduce disciplina finan ciara, duce la predictibilitate in eco nomie. Pro gramul prezentat de acest guvern este total lipsit de substanta si nerealist”.

Daniel Chitoiu, PNL: „Este nevoie de un singur organism de control antifrauda. Problema prin cipala este actiunea de eficienta a actiu nilor de control care, de cele mai multe ori, nu sunt finalizate. Consta tarile exista, recuperarea prejudiciilor lipseste insa in majoritatea cazurilor.”

Victor Ponta, presedintele PSD: „Metodele prin care FMI vrea sa opereze bolnavul roman sunt metode ale ani lor ‘80. (…) Iar in urma acestei inter ventii s-ar putea ca pacientul (Romania - n.r.) sa fie si mai bolnav ca inainte. Un nou sistem economic, o noua strategie fiscala va putea sa ne scoata din criza, nu taierile de pensii si salarii”.

Vasile Marica, liderul Sed Lex: „Nu poti sa arunci cu solutii anticriza in timp ce statul roman este in degrin golada, necredibil, prin urmare, orice masura propusa, indiferent cat este de buna, nu va fi eficienta. In primul rand trebuie depolitizat statul”.

Mircea Geoana (PSD), presedintele Senatului : „Sunt absolut convins ca vom intra intr-o faza de renegociere cu FMI, mai devre me sau mai tarziu”.

Maria Grapini, presedintele Federatiei Patronale din Industria Usoara: „Eu, ca intreprinzator, nu mai am nicio motivatie sa raman in Romania, cu cele 500 de locuri de munca pe care le sustin. Cine ne-a aparat pe noi, ca intre prinzatori? I-a durut in cot pe parla mentari de solicitarile, de masu rile de care aveam noi nevoie. Acum trebuie sa importam tot, de la firul de ata, pentru ca in Romania nu se mai produce nimic”.

Bogdan Baltazar, analist financiar: „Trebuie sa luam urgent masuri pen tru a scadea deficitul de la 9,1% din PIB la 6,8%.
Aceste masuri dureroase propuse de guvern sunt singurele care pot duce la scaderea deficitului. Simul tan, gu ver nul trebuie sa propuna un program de relan sare economica, de incurajare a mediului privat, program care intarzie de un an si juma tate, la fel ca si restruc turarea bugetara”.

Daniel Constantin, presedintele PC: „Problema principala este lipsa de comunicare din partea Executivului, care ar trebui sa participe la astfel de dez bateri si sa analizeze fiecare masura alternativa, indiferent de cei care le propun”.

„Vor sa puna lacatul pe o treime din economia romaneasca“ „Evaziunea va creste, nu va scadea, daca OUG va fi adoptata in forma propusa de guvern”, atra ge atentia Romulus Dascalu, prim-vice presedintele UGIR 1903. El a dat ca exemplu masura cuprinsa in OUG care prevede ca „tot ce inseamna arierate mai vechi de 30-60 de zile, nu le-ai platit, se inchide combinatul”. „In Romania, accizele se platesc in 5 zile. Acum, au zis ca nu e suficient, sa platim si arieratul. Adica, pe mine statul m-a blocat, are sa-mi dea un milion din TVA, iar acum vine si spune «bai, tampitule», daca n-ai platit in 60 de zile, punem lacatul. Sa o vad si pe asta. Chiar as vrea sa vad cum pune lacat pe o treime din economia romaneasca”, a declarat Romulus Dascalu, in cadrul aceleiasi dezbateri. „Este incredibil, cand te uiti la asemenea prevederi, paralizezi. Deci astea sunt masuri de com batere a evaziunii fiscale”, a continuat repre zentantul UGIR 1903. In opina sa, evaziune fiscala nu se poate face fara complicitatea statului.

Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu: „Ordonanta care amana plata drepturilor salariale castigate in instanta nu este doar neconstitutionala, ci este si o uriasa gafa economica.”

Vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu considera ca Ordonanta prin care guvernul amana pentru 2012 plata drepturilor salariale castigate in instanta este elocventa pentru lipsa totala de inteligenta economica a actualului Executiv. „In mod evident, masura este neconstitutionala, executarea unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile neputand fi suspendata arbitrar de guvern. Procedand astfel, premierul Boc anuleaza separarea puterilor in stat, fapt constatat deja de CSM, care a apreciat ca adoptarea unor acte normative prin care este esalonata plata constituie o incalcare a dreptului de acces la justitie. Insa, mai mult decat atat, acest demers reprezinta si o uriasa gafa economica. Pentru intreaga perioada in care se imprumuta abuziv de la propriii cetateni, statul roman va plati dobanzi si penalitati. Totodata, vor continua actiunile in fata instantelor romanesti si ulterior la CEDO. Datoria statului roman va creste exponential. Dincolo de lipsa cronica de buna-credinta, acest guvern nu are nici macar minima inteligenta economica de a intelege ca ceea ce nu plateste astazi va plati maine inzecit. Statul talhar nu are viziune pe termen lung: astazi, daca poate, fura, maine, daca nu mai poate, fuge!”, a declarat vicepresedintele Senatului.

Partenerii sociali discuta inutil cu guvernul, decis sa nu modifice memorandumul cu FMI

Comitetul Economic si Social (CES) a tri mis o scrisoare guvernului cu masuri alter na­tive, pentru modificarea solutiilor sta bilite de executiv la negocierile cu Fon dul Monetar International (FMI). Guvernul va adopta scrisoarea de intentie cu FMI in sedinta de miercuri, interval in care vor con tinua discutiile cu sindicatele, patro natele si partidele politice, dar alternativa este plata unor salarii si pensii scazute sau sistarea acestor plati din luna decem brie, a afirmat premierul Emil Boc. „Dia lo gul social nu se va opri niciodata, ci va con tinua. Miercuri se va aproba scri soa rea de intentie cu FMI, iar imediat va avea loc angajarea raspunderii, interval in care vom continua discutiile cu sindicatele, patronatele, partidele. In esenta insa, ori majoram taxele, ori reducem cheltuielile. Alternativa este sa platim salarii si pensii mai mici sau din decembrie sa nu mai pla tim deloc”, a spus Boc inaintea discutiei cu sindicatele.

Argumente neluate in calcul

In acelasi timp, Vladescu a sustinut ca mo dificarea scrisorii cu FMI ar fi o eroare. Avand in vedere aceste declaratii, intal nirea dintre liderii sindicali si oficialitati pentru a discuta despre masurile cuprinse in scrisoarea de intentie catre FMI a fost com plet inutila. Sindicatele cred ca se poate modifica scrisoarea de intentie catre FMI astfel incat salariile bugetarilor sa scada cu 10% si doar in 2010, fara a fi di minuate deloc pensiile, iar diferenta sa fie luata de la stimulente, achizitii si ser vicii.

Astfel, acestea propun ca masuri alter native pentru economie la Bugetul sta tului impozitarea diferentiata, largirea bazei de impozitare pentru persoanele fizice autorizate (PFA) si pentru cei care castiga venituri exclusiv din drepturi de autor, inghetarea, si nu diminuarea, pen siilor. Scrisoarea comuna a patronatelor si sindicatelor contine cate sapte solici tari pentru fiecare dintre parti, potrivit site-ului hotnews. In pofida intereselor diver gente, atat patronatele, cat si sindi catele solicita ca pensiile sub 1.000 de lei sa nu fie reduse. Alianta Confe dera tiilor Pa tronale din Romania (ACPR) a co mu nicat, pe 19 mai, ca Ministerul Fi nantelor nu a acceptat propunerea pri vind men tin erea pensiilor sub 1.000 de lei si nici varianta reducerii in sectorul bu ge tar a fon dului de salarii cu 25%.

„Ministrul Finan telor a declarat ca toate pen siile vor fi reduse cu 15 procente si ca se vor ins titui programe sociale tintite de com pensare, pentru categoriile cu veni turi re duse”, a sustinut Dan Matei Agathon, pur tatorul de cuvant al ACPR. Patronatele cer limitarea imediata cu 40% a chel tuielilor materiale si adminis trative din institutiile publice si limitarea cu 40% a deplasarilor demnitarilor si alesilor locali. Asumarea raspunderii guvernului pentru masurile convenite cu FMI va fi urmata, probabil, de o motiune de cenzura, au afir mat liderii PNL si PSD. Ioana Sorasursa http://www.financiarul.com/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one