Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Sfatul FMI catre Guvern: Respectati acordul ca sa nu aveti problemele Greciei

30 aprilie 2010

Inclinatia oamenilor de afaceri greci spre evaziune are si un pret. Speculatorii arunca tarile din sudul Europei in zona rosie a incapacitatii de plata, cea mai vulnerabila dupa Grecia fiind considerata Portugalia.

Primul lucru la care se gandeste un om de afaceri grec este cum sa evite sa plateasca taxele, spune George Christoforidis, directorul general al producatorului local de bauturi spirtoase Alexandrion.
Probabil ca aceasta filosofie de business explica in buna masura situatia dramatica in care a ajuns Grecia, la o jumatate de pas de a intra in incapacitate de plata si implicit la mana finantatorilor internationali si a agentiilor de rating.
Grecia este recunoscuta pentru inclinatia spre evaziune fiscala si din pacate inclusiv la nivelul statului a capatat in ultimii ani un prost renume din cauza manipularii datelor privind executia bugetara si datoria publica

Pietele internationale asteapta ca pe jar rezultatul negocierilor dintre Grecia, FMI si Comisia Europeana, care ar urma sa se incheie in weekend. Luni, Parlamentul Germaniei ar trebui sa voteze asupra contributiei tarii la planul de salvare a Greciei.
"Cred ca este un weekend la fel de important precum cel de la caderea Lehman Brothers in 2008. Daca nu se anunta un pachet clar de finantare, riscam o situatie foarte grava pentru ca deja s-a intarziat prea mult si s-a ajuns la un multiplu de neincredere", comenteaza Claudiu Cercel, vicepresedinte pentru pietele financiare al BRD. El spune ca faimoasele CDS-uri (asigurari contra riscului de neplata), care au creat probleme si Romaniei anul trecut, pot deveni o arma mai eficienta decat tancul, dar mai ieftina, cotatiile fiind stabilite pe o piata marcata de emotie, cu putine tranzactii efective. Chiar si pentru Portugalia CDS-urile au sarit la 350 de puncte de baza, adica mai rau decat in cazul Ucrainei, ceea ce nu poate fi considerat rezonabil. CDS-urile pentru Romania au scazut usor, de la 250 spre 230 de puncte, posibil ca urmare a anuntului incadrarii in tinta de deficit bugetar convenita cu FMI. La Bucuresti, leul s-a intarit usor, iar bursa si-a revenit cu 0,45% in contextul in care actiuni importante au fost suspendate.
"Mesajul cheie pentru Romania in ceea ce priveste problemele din Grecia este ca trebuie sa fie vigilenta in respectarea angajamentelor asumate, pentru a se asigura ca nu va aparea niciun risc care sa fie agravat de contextul actual", a declarat Jeffrey Franks, seful misiunii Fondului de evaluare a acordului cu Romania, dupa o vizita la BNR.
Un bancher de la o institutie de credit mare cu capital elen spune ca banca se finanteaza local, inclusiv pe valuta, iar apetitul de a da credite ramane intact. "Daca am avea nevoie de bani si am avea probleme cu limitele, probabil ar trebui sa platim dobanzi foarte mari, de 10%-15% pe an pentru a atrage fonduri. Dar astfel de dobanzi nu apar pe piata."
George Christoforidis, de la Alexandrion, apreciaza ca situatia Greciei este chiar mai grava decat este prezentata in media, tocmai din cauza tendintei oamenilor de afaceri de a "fenta legea". "Deseori media prezinta realitatea folosind grave exagerari pentru a deveni mai atractiva. De aceasta data, situatia reala este mai grava decat cea prezentata, deoarece problema nu este doar de ordin economic, ci tine de structura societatii si de mentalitatea oamenilor."
Omul de afaceri grec spune ca firmele cu capital elen vor fi mai conservatoare si vor cauta sa sprijine companiile-mama.
Investitorii sunt mai calmi
Investitorii s-au mai calmat ieri pe pietele internationale, in asteptarea deciziilor liderilor UE si FMI, astfel ca spreadul obligatiunilor grecesti a coborat sub varful de miercuri de 800 de puncte de baza. La Atena, negocierile Guvernului cu sindicatele se dovedesc foarte dificile.
Pe piata imobiliara locala, reprezentantii dezvoltatorului elen Helios Phoenix, care a realizat in Brasov un proiect logistic pentru care inca nu a gasit chiriasi, spun ca planurile pentru piata locala raman neschimbate si chiar dau un pronostic in ceea ce priveste iesirea din criza.
"Continuam sa mergem inainte cu proiectele pe care le avem in Romania. Am finalizat prima etapa de la Brasov, iar in Timisoara suntem in constructii si vom finaliza un spatiu de 28.000 de metri patrati in toamna acestui an. Continuam sa fim optimisti", spune Leslie Warren, leasing director in cadrul Helios Phoenix.
Unele subsidiare ale companiilor grecesti isi stabilesc bugetele in Romania, nefiind astfel afectate direct de problemele din Grecia.
"Situatia din Grecia nu a afectat in niciun fel deciziile luate la nivel local in companie. Bugetul de investitii se stabileste in continuare in Romania, nu este influentat de problemele economice din Grecia", a spus Elena Cremenescu, responsabil cu administrarea brandului Elmiplant, preluat de compania elena Sarantis in 2007.
sursa http://www.zf.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one